Război în politică: Dan Șova îl atacă pe Băsescu


Liderii PSD au sărit imediat să îi ia apărarea premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost luat în vizor de către președintele Traian Băsescu, din pricina vizitei sale în China.

Ministrul entru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, nu a pierdut ocazia de a îl ataca pe președinte și de a-i răspunde la comentarii.

Ministrul este de părere că Traian Băsescu l-a acuzat pe nedrept pe Victor ponta că ar fi plecat în China fără a avea mandat.

"Ca să îi împrospătez memoria domnului preşedinte Băsescu, există o decizie a CCR care a pornit de la declaraţia 1 pe 2012 a camerelor reunite ale Parlamentului privind reprezentarea la Consiliul european. În acea decizie, care a fost considerată în favoarea preşedintelui Băsescu, s-a reţinut că la Consiliul European merge domnia sa şi, dacă e să meargă premierul, trebuie să aibă mandat din partea preşedintelui. De ce spun că a fost considerat în favoarea domniei sale? M-am uitat pe decizie şi am observat că patru judecători au susţinut această opinie, alţi patru au susţinut exact opinia contrară şi care se suprapunea pe opinia parlamentului. A mai fost al nouălea judecător care a formulat o opinie concurentă şi care finalmente a votat cu cei patru. Acea decizie la care face referire domnia sa se referă la mandatul pentru reprezentarea la Consiliul European, şi nu la un mandat general pe care ar fi trebuit să îl ia premierul pentru reprezentarea în relaţiile externe ale României", a spus Şova la Realitatea TV.

Șova a ținut să precizeze și faptul că au fost trimise două delegații în China, una condusă de premierul Ponta și cea de-a doua, formată din preşedinţi de consilii judeţene şi primari de municipii din România, condusă chiar de ministrul Dan Șova.

"În China au fost două delegaţii. A fost o delegaţie a premierului, care s-a aflat în tunerul asiatic, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan şi China, şi a existat o altă delegaţie pe care am avut onoarea să o conduc din care au făcut parte preşedinţi de consilii judeţene şi primari de municipii din România la un eveniment pe nivel de autorităţi locale", a adăugat Şova.

Comentarii Facebook