USL Cluj sustine protestele impotriva ACTA


USL Cluj sustine protestele fata de ACTA si isi exprima "dezacordul fata de modul netransparent in care Guvernul Romaniei a semnat Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA)".

"Desi in momentul in care executivul a decis in numele tarii sa semneze acest acord romanii erau in strada si protestau tocmai pentru modul total lipsit de transparenta in care presedintele Basescu si Guvernul Boc au actionat im ultimii ani, dl fost premier  nu a considerat a fi necesara o  minima consultare a societatii civile. Tocmai pentru ca exista numeroase semne de intrebare legate de incalcarea drepturilor de confidentialitate si cenzura a internetului, ar fi fost normal sa avem o dezbatere publica prealabila", a declarat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj. 

"Exista precedentele  Polonia, Cehia si Slovacia care si-au retras sprijinul initial. inainte de intrarea in vigoare a acestui acord, Guvernul Romaniei are obligatia de a se asigura ca acesta este dezbatut public si in deplina concordanta cu observatiile pe care societatea civila le face, insa nu este ascultata", a adaugat Remus Lapusan. 

 

Clujul protesteaza sambata impotriva ACTA in Piata Unirii

Comentarii Facebook