Ungaria e interesată de hidrocentrala de la Tarnița-Lăpuștești


Noul Ambasador al Ungariei, Zakonyi Botond, a sosit în prima sa vizită oficială la Cluj-Napoca, însoțit de Consulul general al Ungariei la Cluj, Magdo Janos, şi Secretarul general al Ambasadei, Pal Andras, unde a avut o întrevedere cu prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

În cadrul întâlnirii, Prefectul a subliniat importanţa finanţării de către Guvernul României, în următorii ani, a lucrărilor la tronsonul Suplacul de Barcău- Borş al autostrăzii Transilvania, la viitoarea conexiune Turda-Sebeş cu Coridorul IV European, precum şi a altor mari proiecte de infrastructură din Transilvania.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Cluj, Ambasadorul a precizat că Ungaria urmăreşte cu deosebit interes marea investiţie energetică de la Tarniţa-Lăpuşteşti, oportunitate extraordinară de colaborare în domeniul energetic.

Atât delegația maghiară cât și prefectul și-au aarătat disponibilitatea de a continua dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, prin intensificarea schimburilor comerciale, şi echilibrarea balanţei comerciale dintre cele două ţari.

Comentarii Facebook