Miercuri 24 Aprilie

Gigel Știrbu e noul ministru al Culturii: ”Nu trebuie să fiu deţinătorul a cel puţin două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii”

 

Noul ministru al Culturii este Gigel Ştirbu, înlocuindu-l pe Daniel Barbu.

 

Dacă aţi văzut CV-ul, de ani de zile lucrez în domeniu. Am fost secretar de stat în cadrul acestui minister. În mandatul trecut, pentru o bună bucată de vreme, am fost preşedintele Comisiei comune pentru UNESCO. În acest mandat deţin preşedinţia Comisiei de Cultură. Ca atare, consider că nu trebuie să fiu deţinătorul a cel puţin două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii”, a declarat Daniel Ştirbu.

 

Sunt convins că sunt o persoană care cunoaşte ministerul destul de bine. Sunt convins că acolo trebuie un bun manager şi o persoană care cunoaşte foarte bine tot ceea ce se întâmplă în acel minister. Este un minister, este o misiune dificlă, dar sunt convins că voi face faţă în următoarea perioadă. Vă voi demonstra”, a mai spus Ştirbu.

 

Daniel Barbu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Culturii după ce a declarat că este nemulțumit de bugetul mare pentru bolnavii HIV/SIDA.

Comentarii Facebook