Vineri 16 Aprilie

Unde este drumul NOU PĂDURENI - SATU LUNG - GIULA? Muncitorii au oprit lucrul in Pădureni - FOTO

 

Lucrările pe Drumul Județean CLUJ-PĂDURENI-SATU LUNG-GIULA, unul dintre cele mai proaste din județ s-au oprit, susțin localnicii, care se tem că proiectul nu va fi finalizat până la terminarea acestui an. 

 

Recent incepusera lucrari la drumul judetean DJ 109V CLUJ-PĂDURENI-SATU LUNG-GIULA. De doua ori s-a pus pietris pe drum (prima data in 2014, inainte de alegeri), dar apoi ploaia a creat gropi adanci (dupa cum se poate vedea in poze), drumul devenind mai rau si mai periculos decat fusese inainte. La un moment dat, pe un anumit sector, s-a pus chiar nisip, care evident nu avea cum sa fie eficace. De asemenea, pietrisul care s-a pus este roz-portocaliu, nu este rezistent, se distruge usor. Nu este ca si cel utilizat in municipiul Cluj, care are rezistenta buna si este albastru inchis. 

 

Aparent, ar fi fost vorba ca drumul asfaltat sa fie terminat pana la finele anului 2015. Cu toate acestea, din motive pe care nu le stim, lucrul a fost oprit in Padureni, in urma cu 2-3 saptamani. Nu am vazut nicio urma de asfalt.

 

Intr-una dintre imagini, se poate vedea un bat iesind dintr-o groapa foarta adanca, dintr-o teava foarte larga situata sub drum, la aproximativ 1 km inainte de Satu Lung. Acesta a fost plasat de cineva pentru a atentiona conducatorii auto sa nu isi distruga masina si pe ei insisi. Este extrem de periculoasa si se poate solda cu decese. 

 

Asadar, avem un drum de peste 15 km, in care putem oricand avea un accident. Oare nimeni nu se gandeste la aceasta?”, ne-a relatat M. Bayro (FOTO în galerie).

 

Drumul este într-o stare foarte proastă, dar reprezentanții RAADPP Cluj susțin că ”lucrările de întreţinere nu au fost oprite”.

 

Până la stabilirea acordului cadru, pe Zona 1 (Cluj-Gilău-Huedin), lucrările au fost executate de RADJ Cluj, actualul DPJ Cluj. În urma stabilirii acordului cadru, licitaţia de execuţie a lucrărilor a fost câştigată de firma Diferit.

 

Concret, pe DJ 109V, în dată de 18 mai a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de întreţinere cu material pietros (piatră şi balast).

 

Aşadar, lucrările de întreţinere nu au fost oprite. Ele se derulează sau urmează să se deruleze în aceste zile”, precizează purtătorul de cuvânt al RAADPP Cluj, Cristi Bara.

 

Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, declara în luna septembrie 2014, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, că drumul județean Pădureni - Satul Lung are gropi de jumătate de metru.

 

Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj, a spus că singura soluție, pe moment, este acoperirea gropilor cu piatră, fiind atât de mari încât în lipsa asfaltării aceasta este singura soluție. 

 

La Pădureni vom pietrui, pentru că sunt gropile de jumătate de metru. Am fost și am văzut. Am și un coleg de acolo care mă sună și îmi spune. Probabil că în 2015 vom și asfalta. Drumul e prins pe fonduri europene și nu putea face altceva”, a declarat Mircea Avram.

 

Problema este că nici rezolvarea cazului din fonduri europene nu este un lucru sigur. Avram a delegat un angajat al Regiei pentru a se ocupa numai de accesarea acestor fonduri. ”Am dat un om de la regie pentru a se ocupa de depunerea cererilor pe fondurilor europene. I-am dat mașină, pentru că de la Consiliul Județean nu s-a făcut nimic. 

 

Pe fonduri europene sunt prinse 9 drumuri: Pădureni - Satul Lung, e prins drumul de la Mănăstirea Florești, e prins o parte din drumul de la Sic, și de la Chinteni, și porțiunea de la Aiton. Nu știu dacă ne aprobă ADRNV -ul. Vom vedea. Prima dată să vedem ce putem face noi. Dacă vor veni și bani de la Guvern și UE vom vedea, dar noi avem bani în buget și nu îi folosim”, a spus Avram. 

Comentarii Facebook