Undă verde din partea premierului Dăncilă pentru OUG de modificare a legilor justiției

Guvernul Dăncilă s-a reunit, luni dimineața, de la ora 9:00, într-o ședință extraordinară, pentru a adopta o ordonanță de urgență prin care se modifică din nou Legile justiției, abia modificate în Parlament.

Duminică, juriştii PSD încă mai lucrau la ultima formă a ordonanţei, potrivit Realitatea Tv, iar Tudorel Toader a fost la sediul PSD pe seară, pentru ultimele retuşuri. Totodată, s-a amânat şi şedinţa Biroului Permanent Naţional a partidului, care urma să aibă loc luni, la prânz, tocmai pentru că mulţi lideri fac parte şi din Guvern.

La începtuul ședinței de luni, premierul Viorica Dăncilă a confirmat că pe Executivul ia în dezbatere azi o OUG pentru modificarea legilor justiţiei, care ar fi menită să "armonizeze" textul legii cu recomandările Comisiei de la Venetia.

"Cele 3 legi au fost modificate de Parlament, iar modificările au fost validate de CCR şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie. Ceea ce adoptăm azi reprezintă o armonizare a legilor astfel încât să raspundă mai bine situaţiei din practică. Justiţia trebuie să garanteze drepturile fundamentale ale românilor, imixtiunile în justiţie nu vor fi tolerate", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern, conform sursei citate.

Comentarii Facebook