Un polițist local din Cluj-Napoca este în funcție cu o condamnare la activ și un proces de trafic de influență pe rol

 

Polițistul local Sorin Briciu este cercetat de procurori pentru trafic de influență, dar mai are și o condamnare la activ. Cu toate acestea el ocupă funcția de polițist local, fără probleme.  

 

Briciu este acuzat de Marius Pascu că i-a solicitat o anumită sumă de bani promițându-i în schimb că, prin relațiile pe care le are în Primăria Cluj-Napoca, îi poate obține o locuință socială. Sorin Briciu a fost trimis în judecată, dar continuă să își desfășoare activitatea

 

Conform materialului de urmărire penală, Sorin Briciu ”a pretins și primit diverse sume de bani pentru a influența diverși funcționari din Primăria Cluj-Napoca. Cât despre antecedetele penale ale acestuia, Parchetul confirmă că Briciu Sorin are antecedente penale, respectiv tot în Primăria Cluj-Napoca a comis infracțiunea notată în cazierul judiciar. 

 

Cum se poate ca o persoană cu o astfel de conduită anti-socială, condamnată penal, să presteze servicii pentru comunitate, comunitate care de altfel o și remunerează? Fiind polițist local, deține armă?”, se întreabă în plângerea depusă la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. 

 

Marius Pascu menționează și Legea 188/1999, care prevede că funcționarul public care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni poate fi suspendat din funcție de persoana care are competența legală de numire în funcție. La articolul 54 litera h se spune că ”poate ocupa o funcție publică persoana care îndeplinește următoarea condiții: nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității...”. 

 

Pascu așteaptă acum ca Agenția Națională a Funcționarilor Publici să îi facă dreptate, înainte de a primi sentința judecătorilor. 

 

Citește AICI cazul polițistului Sorin Briciu.

Comentarii Facebook