Un partid clujean cere ca intrările în oraș să fie personalizate: Avem TIFF, Electric Castle și alte branduri culturale

 

Tinerii social democrați îi cer primarului Emil Boc să modernizeze intrările în oraș, care amintesc acum de epoca de aur.

 

Din respect pentru clujeni îl atenționăm pe Emil Boc să urgenteze amenjareamodernizarea  intrărilor în Cluj-Napoca, dinspre localitățile Feleacu, Florești, Baciu și Apahida, având în vedere că în doar câteva zile orașul va fi Capitală Europeană a Tineretului insă intrările în acesta amintesc turiștilor, cel mult de ”Belgravistan”. Pentru indiferența acordată Clujului în ultima perioadă, TSD îi acordă nota 4 primarului Emil Boc!”, a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

 

Cei din PSD dau ca exemplu intrările în alte orașe din țară.

 

- În Ploiești, din 2009, la intrările în oraş au apărut plăcuţe cu „Bine aţi venit în oraşul lui Caragiale!“.

- În Târgu Jiu intrările sunt marcate prin panouri cu chipul maestrului Brâncuși – „Orașul lui Brâncuși”. De asemenea există și un panou electronic (temperatură și dată) amplasat la intrarea de pe Calea Severinului.

- Vase militare ieşite din uzul Poliţiei de Frontieră au fost ancorate la fiecare cale de acces în municipiul Constanța.

- Pentru a le reaminti turiștilor care tranzitează municipiul Slobozia, de principala mândrie a zonei, agricultura, aceasta fiind etichetată drept ”Grânarul României” consilierii locali au decis montarea a două locomobile, donate de Muzeul Naţional al Agriculturii.

- Primăria Alba Iulia a finalizat încă de acum doi ani monumente de semnalizare noi, acestea conținând reprezentarea grafică a stemei oraşului Alba Iulia, precum şi numele localităţii.

- Sibiu, fosta capitală culturală europeană are intrări în oraș civilizate, care conțin ca elemente simboluri medievale şi ale capitalei culturale. 

- În municipiul Reșița, autoritățile locale au reabilitat vechile simboluri de la intrările în oraș care amintesc de tradiția siderurgică a comunității: machetă din fier - o miniatură a Combinatului Siderurgic, roată zimţată (metalurgie), furnale, locomotive cu abur și panoul ce marchează un Muzeu al Locomotivelor cu Abur din Reșița.

 

Propunere TSD pentru intrările în Cluj-Napoca:

 

Pentru a evada din conformismul administrativ în care vă afundați de doi ani, TSD vă recomandă să vă întoarceți fața către comunitate: ”Pentru a depăși starea de corigență, vă sugerăm să instalați de urgență la intrările în oraș, câteva panouri simple, cu denumirea orașului și evenimentele culturale, universitare și de entertainment care mențin calitativ educația și buna dispoziție a comunității noastre! Suntem convinși că pentru fiecare clujean este o mândrie că orașul nostru este gazda celor mai importante universități din Ardeal, celui mai important festival internațional de film de lungmetraj din România, recunoscut internațional, unui festival internațional anual de film de comedie și că este în imediata apropiere a unui festival de muzică electronică, care a fost pe lista scurtă a European Festival Awards la categoria Best Medium Size Festival, fiind considerat unul din primele 10 festivaluri din Europa, la această categorie. Aceste simboluri se pot regăsi la fiecare intrare în oraș!” a propus Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook