Comuna Baciu va avea o centură de la Autostrada Transilvania până în Apahida - FOTO

 

Comuna Baciu va avea o centură care va porni de la Mihăiești, de la Autostrada Transilvania, și până la Apahida.

 

Centura de ocolire de la Baciu, care va asigura o alternativă la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Baciu. Ea va porni de la nodul de autostradă de la Rădaia, de la Mihăiești. De acolo va fi concepută o nouă centură ocolitoare, la sud de Baciu, în lungul căii ferate, pe la Tăietura Turcului - Tetarom. Va fi o supratraversare de cale ferată când ajungem în municipiu și după care ne vom duce spre a ne conecta cu Bulevardul Muncii - Apahida. Vom avea o alternativă la ceea ce înseamnă intrarea dinspre Baciu. Centura va urma traseul căii ferate și va exista și o supratraversare peste calea ferată.

 

Această centură va asigura o alternativă pentru a nu mai fi nevoit să ajungi în Traian Vuia, printr-o zonă pericentrală a orașului”, a spus primarul Emil Boc.

 

Despre finanțare, primarul a spus că și aici sunt așteptați bani de la Guvern și Uniunea Europeană.

 

Finanțarea va fi asigurată din fonduri locale, naționale și europene. Așa cum ne-am bazat și când am realizat centurile care astăzi există. Am început cu prelungirea Bulevardului Muncii - Apahida când acolo era un drum de țară și nimeni nu credea că acolo se va mai putea face ceva. Multă lume nu avea niciun fel de încredere. S-a făcut centura și s-a preluat de Guvern și a ieșit un proiect care asigură fluidizarea traficului.

 

Orice guvern va exista la București nu va putea ignora Clujul. Vreau să fim bine înțeleși, aceste lucrări care țin de centuri ocolitoare nu pot fi doar în sarcina unei municipalități, pentru că ele vizează drumurile naționale. Cu siguranță va trebui să existe sprijin al Companiei Naționale de Autostrăzi, ca și atunci când am făcut Autostrada Transilvania și Centura Vâlcele - Apahida”, a mai spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook