Un nou ansamblu de blocuri agită spiritele în Bună Ziua

 

Clujenii din cartierul Bună Ziua reclamă modul netransparent în care se lucrează la un nou imobil rezidențial. 

 

Pe lângă faptul că drumul public a fost afectat de modul în care se lucrează, nici măcar autorizația pretinsă de constructori nu poate fi accesată. 

 

Daniela Rusu a trimis o somație Primăriei Cluj-Napoca, prin care solicită explicații, pentru a putea contesta lucrările în instanță. 

 

Subsemnata RUSU DANIELA, domiciliata in Cluj-Napoca, str. Kelemen Lajos, nr. 15, jud. Cluj, prin avocat Mihaela Pasalega, cu imputernicire avocatiala anexata prezentei, 

 

In temeiul Legii nr. 50/1990, privind privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, precum si in temeiul Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, 

formulez prezenta

 

CERERE

 

Prin intermediul careia subsemnata supun atentiei dvs. faptul ca incepand cu luna iulie 2015, la adresa str. Buna Ziua, f.n., Cluj-Napoca, jud. Cluj, in vecinatatea adresei mele de domiciliu, au fost demarate lucrari constand in sapaturi masive, desfasurate la fata locului atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.

Constatand faptul ca lucrarile demarate produc incoveniente anormale de vecinatate precum si distrugerea drumului pe care circula toti locuitorii strazii Kelemen Lajos, in temeiul caracetrului public al autorizatiei de construire, subsemnata am incercat sa iau la cunostinta de existenta, respectiv de continutul unei astfel de autorizatii. Cu toate acestea, demersurile subsemnatei nu au avut succes: 

•In primul rand, la locul desfasurarii acestor lucrari nu am regasit nici un afis care sa aduca la cunostinta persoanelor interesate proiectul lucrarilor desfasurate; acest afis a aparut insa la inceputul lunii curente, mentionand autorizatia de construire ca fiind emisa si inregistrata sub nr. 8/iulie 2015. 

•In al doilea rand, tinand cont de dispozitiile art. 7 alin. 21 din Lege, subsemnata am consultat pagina de internet a autorităţii administraţiei publice emitente precum si afisierul aflat la sediul Primariei Cluj-Napoca. Cu toate acestea, lista autorizatiilor emise in luna iulie 2015 nu este publicata, astfel ca subsemnata nu pot proceda la demararea unei actiuni in justitie, in temeiul Legii 554/2004.

 

La data de 03.08.2015, datorita sapaturilor masive efectuate chiar pe limita proprietatii – mai exact pe cursul paralel al strazii Kelemen Lajos - gardul existent intre terenul pe care se efectueaza lucrari si drumul public pe care circula locuitorii strazii Kelemen Lajos s-a deplasat, intre cca. 5 si 25 cm, fiind distruse si bordurile amplasate pe marginea drumului public, borduri achizitionate de catre locuitorii strazii Kelemen Lajos. 

Mai mult, datorita acestor sapaturi extinse chiar pana la limita de proprietate, la momentul formularii prezentei sesizari exista un iminent pericol de surpare a drumului public, astfel ca simplele inconveniente de vecinatate s-au transformat intr-un real pericol atat pentru subsemnata, cat si pentru locuitorii zonei. Astfel, prin intermediul unei sesizari, subsemnata am solicitat interventia Politiei Locale Cluj-Napoca, Biroul de Disciplina in constructii, solicitand luarea tuturor masurilor necesare in vederea sistarii lucrarilor sau cel putin a verificarii legalitatii acestor lucrari, dat fiind faptul ca aceste lucrari produc un real pericol public si prezinta iminenta unui prejudiciu in sarcina proprietarilor din vecinatate. 

 

Avand in vedere faptul ca, in temeiul Legii nr. 50/1991, competenta de a emite autorizatiile de construire apartine primarului Municipiului Cluj-Napoca, si in vederea respectarii dreptului la aparare al subsemnatei, prin intermediul prezentei cereri solicit respectuos sa imi comunicati daca autorizatia mentionata in afisul recent publicat, anume autorizatia nr. 8/iulie 2015 a fost intr-adevar emisa si daca aceasta autorizatie este aferenta lucrarilor desfasurate la adresa str. Buna-Ziua, f.n., amplasament paralel cu str. Kelemen Lajos, Cluj-Napoca. In situatia in care intr-adevar s-a emis o astfel de autorizatie, in temeiul art. 7 alin. 1 Legea 50/1991 care stabileste caracterul public al autorizatiei de construire, subsemnata solicit respectuos comunicarea unui exemplar al acestei autorizatii la domiciliul subsemnatei sau la adresa de mail office@cga.ro 

Mentionez ca informatiile solicitate imi sunt indispensabile in primul rand in vederea analizarii legalitatii autorizatiei in discutie, iar daca este cazul, in vederea formularii unei actiuni in contecios administrativ in vederea suspendarii efectelor actului administrativ si eventual in vederea anularii autorizatiei in discutie”. 

 

Comentarii Facebook