Un deputat clujean a cheltuit in luna martie in calitate de parlamentar 38.038 lei

Petru Calian a cheltuit in luna martie in calitate de parlamentar 38.038 lei (adica peste 380 de milioane de lei vechi). Parlamentarul justitifica suma prin cheltuielile mari de transport intre Bucuresti si Cluj.


"În primul rând, cheltuielile de transport vizează doar transportul de la Cluj la Bucureşti şi retur, ca deputat. Nu îmi permit să contest aceste cifre pentru că nu am verificat. Diferenţa rezultă din deplasarea mea în delegaţie oficială la adunarea parlamentară a Consiliului Europei din care am făcut parte. Luna martie are cinci săptămâni de lucru şi atunci creşte costul transportului. Ultimele zile lucrătoare sunt luni şi marţi. Eu nu am lipsit niciodată în mod nejustificat din Parlament, am fost prezent de fiecare dată", a declarat Petru Calian pentru realitatea.net.


Parlamentarul clujean a facut aceste declaratii in momentul in care a fost intrebat daca este de acord cu demersul facut de Realitatea de a face o petitie on-line pentru reducerea cheltuielilor parlamentarilor. Petru Calian a declarat ca este de acord cu aceasta initiativa si a mai spus : "Cu siguranţă, vor scădea şi salariile parlamentarilor, toate se vor reduce cu 25%. Deplasările în străinătate se vor reduce. Suntem pe cotă de avarie".



In luna martie deputatul clujean Petru Călian a cheltuit 38.038 lei (peste 380 de milioane de lei vechi). 5361 lei au reprezentat indemnizaţia netă, 3626 lei diurna pentru deplasările interne şi externe, 10.628 lei cazarea în Bucureşti şi în afara ţării, 7.941 pentru transport în România şi în străinătate si 10404 lei pentru cabinetul parmentar.

Comentarii Facebook