Ponta e de "stanga, stanga", langa Ion Iliescu

Cei care au sperat ca prin venirea lui Victor Ponta la conducerea PSD, partidul se va indrepta mai spre centru, s-au inselat. Victor Ponta a declarat astazi ca el este "langa domnul Iliescu acolo, la stanga-stanga".


Raspunsul a venit prompt, dupa ce Victor Ponta a fost intrebat daca si-l asuma pe Ion Iliescu. "Da. Domnul Iliescu chiar a fost de stânga de 60 de ani de când face politică. Iar eu personal cred într-o ideologizare mai puternică a PSD-ului şi o consecvenţă mai mare faţă de ceea ce spune stânga. Măcar sunt consecvent cu mine însumi, ceea ce e important", a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.


Pe de alta parte, insa, Ponta l-a ironizat pe Mircea Geoana, fata de care s-a caracterizat ca fiind mai consecvent. "Sigur, decât dl Geoană nici nu e foarte greu să fii mai consecvent".


Desi este la fel de stanga, ca si Ion Iliescu, Victor Ponta are o alta viziune fata de functiile din deconcentrate decat cea aplicata de inaintasii sai din conducerea PSD, care spune el, nu place tuturor celor din partid.


"Uneori, sigur, am şi fost acuzat că de ce spun lucrurilor pe nume. Le-am spus: sunteţi pregătiţi când vom reveni la guvernare să nu mai politizăm funcţiile în deconcentrate? Nu le-a plăcut tuturor. Sunteţi pregătiţi când ajungem la guvernare să impunem nişte limite să care să le respectăm? Desigur, voinţa mea singur nu va fi de ajuns. Dar garanţia mea - fac politică de zece ani şi-mi cunoaşteţi cariera de la început, am făcut multe greşeli dar nu am fost acuzat de corupţie sau de interese clientelare - este că vom încerca ca pe soluţiile noastre să avem o guvernare mai bună", a mai declarat presedintele PSD.

Comentarii Facebook