Raluca Turcan sesizeaza DNA deoarece la TVR se evita licitatiile pentru achizitii

Vicepresedintele PD-L il acuza pe Alexandru Sassu, director interimar al TVR, ca pe ultima suta de metri a mandatului sau vrea sa lase banii publici la indemana unei clientele politico-economice.

 

Intr-un articol de pe blogul sau, vicepresedintele PD-L spune ca la TVR se intampla lucruri grave : "Se atribuie contracte fara licitatie, spargandu-se in sume mai mici achizitii de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administratie. Se foloseste pretextul ca acum nu mai exista Consiliu de Administratie, dar realitatea ramane aceea ca banii publici sunt dati direct " posibil unei clientele ramasa agatata de TVR."

 

Alexandru Sassu, fost membru marcant si parlamentar PSD, a condus TVR in ultimii ani, dar mandatul sau si al Consiliului de Administratie pe care il conducea a incetat in momentul in care Raportul anual de activitate al TVR a fost respins de Parlament. Actualmente el se mai afla in fruntea institutiei pana la numirea unui nou Consiliu de Administratie.

 

Raluca Turcan spune ca va sesiza? Curtea de Conturi si DNA, pentru a impiedica orice tentativa a lui Alexandru Sassu de "a-si bate joc de banul public".

 

Ea considera ca e nevoie ca Alexandru Sassu sa fie indepartat rapid si complet din TVR fie prin numirea unui director interimar (cu mandat determinat, pana la elaborarea unei noi lege), fie numirea rapida a unui Consiliu de Administratie pe vechea lege.

Comentarii Facebook