Miercuri 24 Aprilie

Un consilier județean cere rezilierea contractului de la Groapa ecologică de gunoi a Clujului

 

Consilierul județean Mihai Seplecan solicită Consiliului Județean Cluj rezilierea contractului pentru construirea gropii ecologice de gunoi și reluarea procedurilor de atribuire și finalizare a contractului. 

 

Problema cu deșeurile Clujului este simplă: autorităților județene nu le pasă. O parte din cauza faptului că s-au specializat în a sifona banii publici dedicați proiectelor de management a deșeurilor (vezi celebra afacere Power Pack prin care, în 2002, s-au aruncat la gunoi 4,7 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean), cealaltă se pare că este depășită profesional, sau mult prea preocupată să intre în grațiile stăpânirii pentru a mai cere să se respecte legea. Între timp rămâne nerezolvată problema deșeurilor menajere și, azi, mâine, ne vom trezi cu străzile sufocate de maldăre de gunoi”, a declarat Mihai Seplacan.

 

Din 22 august, există o expertiză cu privire la lucrările de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, care a fost ascunsă timp de aproape o lună, ”fără ca cineva din conducerea CJ Cluj să se obosească să respecte legea și să constituie măcar o comisie de recepție care să analizeze rezultatele acestei expertize. Abia în septembrie, urmare a presiunilor publice făcute de mine, am aflat despre dezastrul lucrărilor de la CMID, despre care experții nu s-au sfiit să le declare “malefice”. Ca urmare, luna trecută am cerut, documentat, pe motive temeinice, atât rezilierea contractului de execuție, cât și inițierea procedurilor legale necesare ca cei care se fac vinovați (antreprenor, constructori, responsabili cu supervizarea), să fie identificați și să returneze banii încasați nemeritat pentru acest obiectiv”.

 

Pentru că nici până acum nu s-a luat o decizie, Seplecan cere rezilierea contractului de execuție ”și finalizarea la timp a investiției. Să nu ajungem în situația în care județul să piardă banii europeni de investiție sau, mai rău, să fim puși și în situația de a returna chiar și banii cheltuiți până acum și de a rămâne cu gunoaiele pe străzi. Acest obiectiv vital județului Cluj trebuie salvat, nu îngropat”.

Comentarii Facebook