Uioreanu sesizeaza Parchetul in cazul "jafului" de la Centura Valcele-Apahida VIDEO


Deputatul PNL, Horea Uioreanu, va sesiza luni, 27 februarie, Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj in cazul "jafului" de la Centura Valcele-Apahida.

"Va solicit tragerea la raspundere a persoanelor care se fac vinovate de savarsirea infractiunilor ce vor reiesi in urma cercetarilor ce se vor efectua, in legatura cu realizarea obiectivului Centura de ocolire Est Valcele Apahida", se arata in plangerea ce va fi depusa de Horea Uioreanu.

Senatorul PNL, Marius Nicoara, a declarat ca propunerea lui, de construire a centurii pe drumul Tureni - Dezmir, a fost respinsa, desi ar fi fost mai ieftina decat ruta aleasa de Minsiterul Transporturilor, Valcele - Apahida. "Propunerea mea ar fi costat 32 de milioane de euro si era mai lunga cu 6 kilometri, dar era mai ieftina cu 20 de milioane de euro fata de ceea ce au propus cei de la Ministerul Transporturilor", adeclarat Nicoara.


Plangerea vizeaza:

 

- Modul de intocmire a Studiului de Pre Fezabilitate si a Studiului de Fezabilitate pentru aceasta investitie.

- Modul de aprobare a acestei investitii.

- Modul de atribuire a lucrarilor de realizare a acestui obiectiv de investitii.

- Modul de realizare a studiilor de impact asupra mediului si a studiului geo-tehnic al structurii solului.

- Modul de realizare a proiectului tehnic cu privire la acest obiectiv.

- Modul de realizare a proiectului tehnic cu privire la acest obiectiv si in special daca s-a tinut cont de necesitatea relocarilor unitatilor in zonelor afectate de contruirea obiectivului.

- Modul in care s-au obtinut aprobarile privind scoaterea din circuitul silvic a terenurilor afectate de acest obiectiv.

- Cauzele care au generat triplarea pretului acestui obiectiv fata de pretul aprobat la inceperea lucrarilor.

- Respectarea prevederilor legale privind achizitiile publice, cu privire la atribuirea unor lucrari catre societatea Vegyepszer, societate aflata in insolventa la momentul atribuirii acestor lucrari.

Comentarii Facebook