Uioreanu reacționează după ”amânarea alegerilor interne din PNL Cluj”

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, le-a răspuns celor care l-au acuzat că i-ar fi fost frică de pierderea alegerilor pentru funcția de președinte al PNL Cluj.

 

S-a spus că mi-a fost frică sâmbătă, deoarece știam că pierd. Vreau să vă spun că n-am pierdut niciodată nici un tur de scrutin! Anul trecut am intrat în campania de alegere a președintelui Consiliului Județean cu o echipă de aproximativ zece oameni, cu un buget de candidat la o comună medie, cotat cu șansa a doua spre deloc, fără donații semnificative, fără sprijin prea mare din partea celor care trebuiau să-mi fie parteneri. Și am câștigat!!! M-au votat peste 115.000 de clujeni, care au crezut în mine și care mi-au acordat încrederea, fără să-mi fie colegi de partid. În seara victoriei am avut mulți oameni lângă mine, le mulțumesc pentru asta, așa cum le mulțumesc și colegilor „liberali” care au bătut „bărbătește” satele județului spunând oamenilor să nu-și irosească voturile pe Horea Uioreanu, precum și celor care, la fel de „bărbătește”, au obligat organizația municipală Cluj-Napoca să distribuie scrisori favorabile lui Alin Tișe cu doar două zile înainte de vot!  În schimb, Congresul PNL m-a confirmat în funcția de vicepreședinte la nivel național…”, a spus Uioreanu.

 

Acesta a precizat că nu și-a dorit funcția de președinte al PNL Cluj, pentru a avea o titulatură în plus. ”Am intrat în cursa electorală internă convins că funcția administrativă pe care am câștigat-o anul trecut trebuie dublată de cea politică pentru a asigura maximum de succes. Argumente în favoare acestei opinii erau tocmai succesele obținute de Marius Nicoară în mandatul său de președinte al Consiliului Județean Cluj! Pe de altă parte, mi-am anunțat intenția de a candida doar după ce, am discutat cu actualul lider al PNL Cluj, care a câștigat, avându-mă, atât funcția politică pe care o deține cât și mandatele de senator. Era, așadar, firesc, să-mi doresc să fim în continuare o echipă”, a spus Uioreanu.

 

Legat de scandalul de la Adunarea Generală a PNL Cluj-Napoca, unde 120 de delegați nu au mai fost aleși, Uioreanu a spus că: ”Spre deosebire de alți vorbitori din spațiul public, nu am de unde să știu câți dintre cei 382 de delegați, cu drept de vot, prezenți la Adunarea Generală a organizației Cluj-Napoca erau ”oamenii” contracandidatului meu. În fond, votul este unul secret, ține și depinde de conștiință și crez. Știu sigur că am văzut în sală o mulțime de figuri noi, ceea ce nu e neapărat rău, oameni care n-au călcat în viața lor pe la sediul partidului și care n-au muncit nici măcar o oră în campaniile electorale din 2012 sau din trecut. Oameni care, însă, s-au manifestat ca pe stadion, huiduind. Este prima oară când „liberalii” clujeni au asemenea ieșiri, deși, sunt convins, nemulțumiri au existat și altă dată. Eu, personal, nu cred că acești oameni reprezintă PNL, valorile, principiile și crezul singurului partid istoric care a rezistat pe scena politică românească. Cât despre vina pentru anularea Adunării Generale, cred că aceasta cade în sarcina celor care au plătit cotizații la greu pentru cei care apoi au știut doar să huiduie. În loc de acuze la adresa mea, ar fi necesară o autoanaliză, cât se poate de „bărbătească”, privind nu doar agitatorii, ci și potențialul uman și intelectual al instigatorilor”. 

 

Horea Uioreanu a mai afirmat că nu va candida la nicio funcție în viitorul Birou Politic Județean. ”Decizia conducerii centrale de A  AMÂNA alegerile interne nu se discută. Ele se vor desfășura dacă și când se va decide, după verificările care vor fi făcute. În ce mă privește, nu voi mai candida la nici o funcție politică în viitorul Birou Politic Județean dacă se va considera că asta este singura soluție pentru a menține unitatea organizației. În fond, sunt vicepreședinte al PNL la nivel național, președintele ales al Consiliului Județean Cluj și aceste demnități nu se negociază, se câștigă prin vot, și am suficiente argumente in favoarea mea. Dar nici nu voi permite ca această organizație să ajungă pe mâna unor aventurieri politici, oameni prea mici pentru a îmbrăca haina elegantă a liberalismului”.

Comentarii Facebook