Uioreanu despre invalidarea referendumului: Decizia este antidemocratică

 

Vicepreședintele PNL Cluj și preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj,  Horea Uioreanu, a declarat că ”decizia Curţii Constituţionale este antidemocratică deoarece marea majoritate a cetăţenilor Romaniei l-au demis politic pe Traian Basescu”.

 

Deşi voi respecta decizia Curţii, am luat act cu profundă îngrijorare şi dezamăgire de decizia de invalidare a referendumului naţional organizat în vederea demiterii domnului Traian Băsescu.

Practic, prin decizia de astăzi a C.C.R.,  pe care o consider vădit abuzivă şi imorală, democraţia a primit o grea lovitură. Calitatea mea de membru al conducerii celui mai de tradiţie partid din România, mă obligă să reacţionez cu toată convingerea.

 

Nu văd cum am putea rămâne impasibili în aceste momente în care, printr-o decizie fără precedent în istoria contemporană a ţării, votul a peste opt milioane de cetăţeni a fost nesocotit, fiind anulat prin actul arbitrar a doar şase judecători. Decizia de a ignora voinţa populară şi de a nu da curs votului unei majorităţi evidente nu poate fi justificată în nici un fel, şi cu atât mai puţin prin diverse tertipuri birocratice.

 

Îmi reafirm pe această cale  atât surprinderea şi dezamăgirea profundă faţă de o decizie pe care nu am cum să o înţeleg, precum şi angajamentul de a acţiona cu fermitate, împreună cu colegii liberali, partenerii de alianţă şi nu numai, pentru a limita aceste derapaje evidente de la democraţie la care suntem, din păcate, obligaţi să asistăm în momentul de faţă. Îmi exprim totodată speranţa că, la fel ca şi în alte momente cruciale pentru evoluţia statului nostru şi pentru consolidarea democraţiei, reprezentanţii societăţii civile, ai presei, ai instituţiilor abilitate să apere democraţia şi statul de drept vor şti să acţioneze pentru a contracara efectele acestei injuste şi abuzive decizii”, a spus Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook