Udrea recunoaște că a luat bani fără chitanță pentru PDL



Fostul ministru Elena Udrea, trimisă astăzi în judecată în dosarul ”Gala Bute”, a recunoscut în fața procurorilor că nu toți banii care ajungeau la PDL erau înregistrați.

Aceasta a susținut, conform procurorilor că unii bani vin de la donatori anonimi. Procurorii declară că acest lucru demonstrează că Udrea ar fi acceptat proveniența infracțională a banilor. Elena Udrea susține că banii provenea din donații neînregistrate în evidența partidului, de la donatori anonimi, scrie Agerpres.

Plățile erau realizate în interesul organizației de partid pentru diferite servicii de publicitate și monitorizare în mediul online.

În rechizitoriul procurorilor se mai arată că transferul sumelor de bani în contul partidului, mascate sub forma unor contracte fictive de donație, era o metodă folosită în special pentru plata salariilor angajaților sau a prestatorilor care nu acceptau forme alternative de plată.

Plățile mai erau făcute în numerar, fără a se întocmi documente, sau prin transfer bancar realizat de societăți implicate direct sau indirect în relații comerciale cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

Potrivit procurorilor DNA, din mesajele de poștă electronică rezultă că Udrea cunoștea atât existența serviciilor prestate, cât și a plăților efectuate, primind informări detaliate de la colaboratori, mai scrie sursa citată.

Comentarii Facebook