Udrea: Poate că nu ar fi rău să se DIZOLVE Parlamentul, pentru că e uriaş

 

Elena Udrea crede că ar fi mai bine ca noul Parlament să fie dizolvat, lucru posibil numai dacă preşedintele refuză două propuneri de desemnare a unui premier.

 

Este dreptul lor sa mearga cu o singura varianta de prim ministru, consultarile au loc conform Constitutiei si este dreptul presedintelui sa propuna un premier Parlamentului. Constitutia spune ca daca doua propuneri consecutive cad in 60 de zile, atunci se dizolva Parlamentul. Nu ca ar fi rau sa se dizolve, pentru ca avem un Parlament urias, de 588 de persoane, format din multi penali si oameni cu probleme in justitie, dar asta este partea constitutionala”, a declarat Elena Udrea, la Digi24.

 

Deși USL a câștigat clar alegerile și Uniunea este îndreptățită să desemneze un premier în urma consultărilor de la Cotroceni, președintele nu este obligat să și accepte propunerea de prim-ministru.

 

Presedintele poate sa ceara o a doua varianta, dupa cum la fel de bine presedintele poate sa mearga cu varianta USL, si anume cu Victor Ponta, si atunci vom avea un Guvern condus de Victor Ponta”, a adaugat Udrea.

 

Din punctul meu de vedere, cred ca, fara sa stiu ce vrea sa faca presedintele, dar este opinia mea: la un scor, ca acesta pe care l-a obtinut, cred ca USL trebuie sa fie lasat sa-si puna prim-ministru si sa guverneze, sa-si asume guvernarea si ce urmeaza in anul urmator, din punct de vedere al crizei economice, pentru ca uitati ce s-a intamplat astazi: astazi, Guvernul Ponta a spus de fapt ce ii asteapta. De ce nu a spus saptamana trecuta, de ce nu a spus acum o luna, aceasta toamna? Pentru ca inainte de alegeri au incercat sa amageasca electoratul ca au solutii pentru venituri mai mari anul viitor, taxe mai mici. (...) La trei zile dupa ce poporul a dat votul, vin si spun adevarul: Dragi romani, nu sunt bani, va crestem taxele si impozitele”, a mai declarat Elena Udrea.

Comentarii Facebook