Sambata 28 Ianuarie

Udrea, pe Facebook: PNL şi PSD l-au scăpat pe Vosganian. Pentru mine au stat până la 1 noaptea

 

Elena Udrea, arestată pentru 30 de zile, a transmis un mesaj pe Facebook vis-a-vis de faptul că Senatul a respins cererea DIICOT de cercetare a lui Varujan Vosganian. 

 

Parlamentul României a luat astăzi decizia de a nu da aviz favorabil începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian. Acesta era acuzat de constituirea unui grup infracţional şi de subminarea economiei naţionale, fapte care pot fi considerate extraordinar de grave. Când a fost vorba de mine, au stat până la 1 noaptea, ca să voteze de două ori avizul privind începerea urmăririi penale şi de trei ori avizul pentru arestare.

 

Spre deosebire de domnul Vosganian, eu am cerut ca justiţia să-şi urmeze cursul, aşa cum este firesc într-o democraţie. Dublul standard pe care îl aplică parlamentarii PSD şi PNL astăzi arată că aceştia nu gândesc principial şi iată de unde provine slăbiciunea legislativului şi neîncrederea în clasa politică.

 

Eu nu spun că Varujan Vosganian este vinovat, ci doar atrag atenţia aspupra faptului că politicienii, cei care ar trebui să conducă România pentru că sunt validaţi prin vot de popor, acţionează în continuare după calcule mărunte, neîntrezărind pericolul real care planează asupra ţării. Nu-i de mirare că puterea este exercitată ocult de oameni din umbră în faţa cărora multora dintre aceiaşi oameni politici le tremură genunchii", a scris Elena Udrea.

 

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a cerut parlamentarilor că permită începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Economiei Varujan Vosganian în dosarul Romgaz.

 

Senatorii s-au opus, cu 71 de voturi "împotrivă", 57 "pentru", iar cinci voturi au fost anulate.

Comentarii Facebook