UDMR se hotărăște în vară dacă va avea candidat propriu la prezidențiale: Trebuie să facem și alte calcule



Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că partidul va decide dacă va nominaliza un candidat pentru președinție abia după după alegerile europarlamentare, la începutul lunii iunie.

Acesta a precizat că până acum nu s-a stabilit dacă va exista un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale din 2014, fiind "prematur" să se ia o decizie în acest moment.

"Vom discuta abia după alegerile europarlamentare - asta am propus eu - şi vom lua o decizie, cel mai probabil, la începutul lunii iunie. Este bine să avem un candidat, dar, cum ştim că din păcate nici în 2014 nu vom da noi un preşedinte, trebuie să facem şi alte calcule, dacă e benefică sau nu o astfel de candidatură, dar înainte de începutul lunii iunie nu vom lua o decizie. Există şi posibilitatea să nu avem, deşi, aşa cum ştiu eu, foarte multe argumente au fost şi sunt să avem un candidat şi în 2014", a spus Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Șeful UDMR a mai spus că anul 2014 este unul diferit, ținând cont că nu se știe șine sunt candidații pentru alegerile prezidențiale.î

"Din 1996, nu am avut vreun an cu alegeri prezidenţiale în care să nu se ştie la începutul anului cine sunt candidaţii cei mai importanţi. În afară de Crin Antonescu, mare lucru nu ştim în acest moment, dar şi acolo există permanent semne de întrebare, dacă va fi din partea USL sau din partea PNL", a adăugat Kelemen.

Kelemen Hunor a precizat că, din anul 1996, Uniunea a avut candidat la toate alegerile prezidenţiale. "Ştim ce înseamnă să ai un candidat, să ai un proiect pentru toată România", a conchis el.

Comentarii Facebook