UDMR pe tema regionalizării: Maghiarii ar putea ieși în stradă pentru a apăra Ținutul Secuiesc

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că maghiarii ar putea ieși în stradă, dacă județele din Ținutul Secuiesc, Harghita, Covasna şi Mureş, vor fi ”rupte” în urma regionalizării.

 

Kelemen Hunor a vorbit într-un interviu acorddat RFI despre proiectul regionalizării.

 

Până la urmă, nu o să rămână în mijlocul României o gaură neagră, nimeni nu va căra Harghita şi Covasna pe spinare, nu va fugi nimeni cu Ţinutul Secuiesc în străinătate, cum nu a fugit nici cu Ţara Moţilor, nici cu Ţara Bârsei. Din acest punct de vedere, trebuie să depăşim această frică şi această paranoia, care e legată de Ţinutul Secuiesc! (…) Cei care trăiesc în Harghita, Covasna şi Mureş şi nu numai se tem de o asimilare foarte perversă. Printr-o reorganizare administrativă faci în aşa fel încât în nici o structură la nivel regional, acea comunitate să nu aibă nici un cuvânt de spus. Nu putem accepta acest lucru!”, a declarat Kelemen Hunor.

 

Președintele UDMR susține că oamenii vor protesta dacă Ţinutul Secuiesc va fi “asimilat spre Braşov, Buzău sau Neamţ”.

 

Nici Ceauşescu nu a îndrăznit în ’68 să facă o organizare teritorială în aşa fel încât cele două judeţe, trei judeţe să fie împărţite în patru-cinci-şase alte zone sau populaţia să fie asimilată spre Braşov, spre Buzău, spre Neamţ şi aşa mai departe. Oamenii au ieşit în stradă şi în ’68. Dacă cineva crede că nu vor ieşi în 2013, eu cred că se înşeală!”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Comentarii Facebook