La 20 de ani de la infiintarea, liderii UDMR inca viseaza la universitate si autonomie

La aniversiarea a 20 de ani de la infiintarea UDMR, liderii Uniunii inca vor universitate in limba maghiara si autonomie. Invitatii din tara si din strainatate, prezenti la evenimentul de la Opera Maghiara, au intonat imnul Ungariei.

Presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Marko Bela, a vorbit in discursul sau cdespre aportul pe care maghiarii l-au adus la democratizarea tarii si la inlaturarea regimului comunist.

 

"Comunitatea avea de creat o uniune, trebuia sa evite scindarea, trebuia sa fie unita, sa emane putere si solidaritate si sa inceapa lupta politica fara intarziere, sa particie la viata politica proaspat aparuta, sa isi ocupe locul cuvenit in institutiile judetene si nationale, sa isi spuna cuvantul in deciziile luate si sa formuleze un program cat mai curand cu putinta. Am avut multe discutii si avem si in prezent opinii clar diferite, insa rolul asumat de pastorul Tokes Laszlo la Timisoara demonstreaza ca, inca de atunci, in aceasta tara nu e va distruge dictatura si nu se va construi democratia fara maghiari”, le-a spus Marko Bela, invitatilor de la Opera Maghiara.

Presedintele UDMR nu s-a limitat la atat si a spus ca cele mai importante deziderate ale comunitatii maghiare nu au fost inca realizate: universitatea in limba maghiara si autonomia tinutului Secuiesc.

Comentarii Facebook