Emil Boc ii "perie" pe UDMR - isti, la implinirea a 20 de primaveri

"La guvernare, UDMR este partenerul nostru cel mai bun. Am regasit la UDMR calitati cum sunt competenta, pragmatismul, viziunea moderna si seriozitate", a spus Emil Boc, in mesajul sau catre liderii Uniunii, la aniversarea a 20 de ani de la infiintare.

Mesajul lui Emil Boc a fost citit de vicepresedintele PD-L Ioan Oltean, in fata audientei stranse la Opera Maghiara din Cluj. In mesaj se arata ca UDMR a reprezentat in ultimii 20 de ani un factor de stabilitate si echilibru si ca a avut un aport la democratizarea Romaniei. "Problemele guvernarii, si mai ales in perioada de criza, nu pot fi separate in probleme ale maghiarilor si probleme ale romanilor. La guvernare, UDMR este partenerul nostru mai bun. Am regasit la UDMR calitati cum sunt competenta, pragmatism, viziune moderna si seriozitate. In ultimii 20 de ani, UDMR a reprezentat un factor de echilibru si stabilitate si a jucat un rol major in democratizarea societatii romanesti", mentioneaza documentul citat.

In viziunea lui Emil Boc, UDMR este un promotor al descentralizarii, care va aduce mai multa putere in teritoriu. "UDMR este un partizan declarat al modernizarii si al descentralizarii, singurul mecanism care poate aduce comunitatilor putere de decizie. Pentru prima oara, in parteneriat cu UDMR, descentralizarea va deveni o realitate administrativa, vizibila de la un capat la altul al tarii, de la Constanta la Cluj, de la Miercurea Ciuc la Slobozia", a mai spus Boc in mesajul lui.

Comentarii Facebook