UDMR i-a anuntat la Cluj pe noii secretari de stat din Ministerul Educatiei si Ministerul Afacerilor Externe

Consilul permanent al UDMR a stabilit doi dintre secretarii de stat care revin Uniunii. La Ministerul Educatiei Nationale (MEN) reprezentantul UDMR este Kiraly Andras, iar la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) , Anton Niculescu.

Reprezentantul UDMR pentru Ministerul Educatiei, Kiraly Andras, are 63 de ani, este directorul liceului maghiar "Csiky Gergely" din Arad si a fost deputat UDMR în perioada 2004-2008. El este absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj.

Cel de-al doilea reprezentant al UDMR in Guvern propus pentru functia de secretar de stat in MAE, Anton Niculescu, are 46 de ani si a fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe in timpul Guvernului Tariceanu si vicepresedinte executiv al UDMR pe probleme de integrare.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat astazi la Cluj ca deocamdata pentru functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii nu s-a luat nicio decizie. "Avem mai multi candidati, nici eu nu vreau sa taragam ca avem lucruri mai bune de facut decat sa prelungim saptamani intregi", a mai spus Marko Bela.

Numirea celor doi secretari coincide cu aniversarea de catre UDMR a 20 de ani de la infiintare. In tot acest rastimp, Uniunea fost 10 ani la guvernare, 6 in opozitie, iar 4 a sustinut un partid de guvernamant, deci practic a fost de partea puterii.

Comentarii Facebook