UDMR a infiintat la Cluj un Consiliu de Autonomie Culturala VIDEO

 

Partidul UDMR a anuntat ca va avea un Consiliu de Autonomie Culturala, a carei structura a fost infiintata azi, 14 aprilie, in sala mare a Palatului Banffy din Cluj-Napoca.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor spune ca acest Consiliu era planuit de mult: "Noi am considerat ca este importanta infiintarea unei astfel de institutii interne, deoarece avem nevoie de un for de dialog cu societatea civila, un for de dialog cu reprezentantii institutiilor culturale, de invatamant, institutiilor stiintifice academice, unde putem formula, gandi strategii culturale, strategii din domeniul invatamantului, cultural si stiintific, si asa cum este prevazut in statutul nostru, era o obligativitate a conducerii UDMR de a infiinta aceasta institutie. Am pregatit de ceva timp infiintarea acestui Consiliu. Am vrut sa-l infiintam in urma cu doua saptamani, dar din cauza agendei mele a trebuit sa-l amanam. De anul trecut avem aceasta intentie, dar pana acum s-au facut toate nominalizarile. Ceea ce este cert este ca nu vom politiza aceasta institutie. ", a spus Kelemen.

 

Nepotul lui Laszlo Tokes candideaza la functia de primar al Clujului

 

Punctele pe care Consiliul de Autonomie Culturala sunt invatamantul si cultura, iar asta pentru a consolida identitatea nationala a minoritatii maghiare. "Noi suntem convinsi ca dincolo de dorinta comunitatii maghiare, si Romania este mai bogata daca minoritatile nationale, toti cei care traiesc in Romania, isi pot pastra si dezvolta identitatea nationala", a mai spus Kelemen Hunor.

Consiliul de Autonomie Culturala ce a luat nastere azi, la Cluj-Napoca, va fi condus de Szekely Istvan, secretarul-general adjunct al UDMR.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook