UBB Cluj il "reneaga" pe premierul Emil Boc: Primul ministru nu trebuie atribuit comunitatii juristilor de la universitatea din Cluj

Emil Boc si "microgrupul" din jurul sau nu reprezinta Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, afirma rectorul UBB, profesorul universitar Andrei Marga. Acesta a mai spus ca premierul si "oamenii lui" nu au pregatire juridica la baza, dovada sta esecul tuturor ordonantelor si confiziile legislative.

"Nici primul ministru, nici cei care il insotesc nu sunt juristi ca pregatire de baza si nu trebuie atribuiti comunitatii juristilor de la Universitatea Babes-Bolyai. Ei sunt fosti studenti la filozofie, medicina veterinara sau altceva. Din pacate, la Bucuresti, fiecare este prezentat ca altceva decat este la baza. Juristii de la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai sunt cu totul altii si dispun de pregatire juridica neindoielnica, incat nu substituie profesionalismul cu activistica de circumstanta", sustine rectorul UBB Cluj, profesorul Andrei Marga.

Marga a mai declarat ca cei amintiti nu sunt profesori universitari, ci si-au facut intrarea in Universitatea din Cluj prin "malformarea datelor profesionale". Vorbele rectorului nu il vizeaza numai pe Emil Boc, ci si pe Catalin Baba, care ocupa acum functia de secretar de stat, dar a fost decan al Facultatii de Stiinte Police din cadrul UBB Cluj.

"Nici unul dintre cei amintiti nu este profesor universitar. Ei sunt in functii inferioare, patrunsi intr-o facultate de stiinte politice, pe care am creat-o in 1994, intr-un moment in care nu existau politologi calificati in Romania, unii dintre cei mentionati sustinandu-se – cum s-a dovedit ulterior – prin malformarea datelor profesionale. Nici unul nu are lucrari semnificative in domeniul pe care-l revendica a-l reprezenta. Listele de lucrari si lucrarile sunt publice si oricine le poate examina", a completat Andrei Marga.

Rectorul UBB Cluj sustine ca esecul actualului Guvern este vizibil, sunt evidente greselile comise atat in modul in care gestioneaza problema pensiilor, a salarizarii si educatiei.

Marga sustine ca "opinia publica este indusa continuu in eroare, si fata de situatia in care se crede fara temei ca acest microgrup reprezinta Universitatea Babes-Bolyai. Nu o reprezinta in nici un chip, iar cand se va reconstitui cu obiectivitate – dincolo de verbiajul reactiilor de azi, ce vrea sa mascheze faptele – se va putea sesiza intregul adevar".

 

Pe aceeasi tema:


- Secretarul de stat Catalin Baba este acuzat de fraude repetate de Colegiul Senatului UBB Cluj 

- Catalin Baba contraataca: "Marga este depasit de realitate, isi creeaza propria lume in care numai el are dreptate"

 

Comentarii Facebook