U Cluj si CFR Cluj nu primesc bani de la Consiliul Local! Opozitia a fost impotriva proiectului

 

Consilierii Locali ai municipiului Cluj-Napoca au respins cererea echipelor de fotbal CFR Cluj si U Cluj de a participa cu cate un milion de lei la majorarea de capital social a cluburilor.

 

Consilerul PNL Cluj, Steluta Cataniciu, si PSD Cluj, Claudia Anastase, s-au opus acestui proiect pe motiv ca legea nu permite alocarea de fonduri pentru doua cluburi care functioneaza in aceeasi ramura.

 

"In aprilie a existat un proiect de hotarare similar, dar s-a retras pentru ca era ilegal. Intre timp nu a intervenit nicio virgula si as vrea sa imi spuneti de ce aceasta informare si de ce sa votam aceasta hotarare?", a intrebat Steluta Cataniciu.

"In aprilie expuneam situatia in care este Consiliul Local si care este legislatia si va solicitam sa veniti cu solutii. Fiind in luna septembrie la sfarsit si neavand alte solutii, vin in fata dvs cu o alta informare si va cer sa votam alocarea acestor fonduri catre cele doua echipe de fotbal, bani care vor merge la echipele de juniori", a spus si primarul Sorin Apostu.

Initial, consilierii au votat punerea in discutie a proiectului si majoritatea au fost "pentru".

"Acesti bani se duc intotdeauna catre cluburile de copii arondate celor doua cluburi sportive. Primii de la care se taie fondurile sunt acestia. Este adevarat ca ne putem lega de fiecare virgula si sa intrebam in mod expres daca este legal sau nu, dar acest lucru nu aduce nimic bun", a mai spus Sorin Apostu.

Consilierul PSD Cluj, Claudia Anastase, a spus ca, daca legea este incalcata, nu poate fi adoptat acest proeict. "Daca prind un criminal in serie pe strada, am dreptul sa il omor? Nu, pentru ca legea nu poate fi folosita cum vreau eu. Nici noi nu putem face asa ceva", a spus consilierul PSD Cluj.

Alesii au votat si posibilitatea amanarii proiectului, dar numai 7 consilieri au fost "pentru", majoritatea fiind de la USL.

Consilierii opozitiei au mai cerut sa se voteze nominal pentru a nu se ajunge in situatia ca, in cazul unui control al Curtii de Conturi, sumele sa fie imputate.

Proiectul a picat in cele din urma, cu 16 voturi pentru, 4 abtineri si 3 voturi impotriva.

Comentarii Facebook