Tramvaiele poloneze care vor fi cumparate de Primarie vor fi asamblate de o firma clujeana


Tramvaiele poloneze care vor circula in Cluj-Napoca vor fi asamblate de o firma clujeana, a declarat pentru Stiri de Cluj un oficial din cadrul municipalitatii.

Viceprimarul Laszlo Attila a declarat ca, pentru a calma spiritele, tramvaiele vor fi asamblate la Remarul 16 Februarie, iar astfel si comunitatea clujeana va avea de castigat, creandu-se locuri de munca.

 

Asa arata tramvaiele care vor circula prin Cluj-Napoca, din toamna VIDEO

 

Primaria Cluj-Napoca a invins la Curtea de Apel Cluj Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), intr-un proces avand ca obiect licitatia de cumparare de tramvaie noi in oras.

Curtea de Apel Cluj a stabilit ca oferta polonezilor de la PESA corespunde caietului de sarcini si a respins plangerea Astra Vagoane Arad, care a contestat la CNSC licitatia pe motiv ca tramvaiul polonezilor ar avea o usa simpla in fata, in timp ce prin caietul de sarcini s-a stabilit ca usa trebuie sa fie dubla.

Primarul interimar Radu Moisin a salutat decizia Curtii de Apel Cluj care a dat castig municipalitatii in procesul intentat de Astra Vagoane SA, in privinta licitatiei pentru achizitia de tramvaie.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a castigat procesul intentat de compania Astra Vagoane SA privind licitatia de achizitie de garnituri de tramvai. Curtea de Apel Cluj a validat raportul procedurii intocmit de comisia de licitatie din cadrul Primariei, subliniind faptul ca s-au respectat prevederile legislatiei achizitiilor publice, iar decizia permite cumpararea celor mai bune produse ofertate la licitatie.

"Instanta clujeana a dovedit inca o data ca este impartiala in luarea deciziei si tine cont exclusiv de considerentele legale. Ma bucur ca o data cu finalizarea investitiei de reabilitare a liniilor de tramvai, la jumatatea acestui an, clujenii vor putea beneficia si de un transport silentios, rapid si ecologic, cu tramvaie similare celor care circula in marile capitale europene", a explicat primarul Radu Moisin.

Licitatia a fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice cu criteriu de atribuire oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Termenul limita pana la care au putut fi depuse oferte a fost 21 noiembrie 2011, data pana la care au fost depuse doua oferte, de catre SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA (PESA) din Polonia si SC ASTRA VAGOANE CALATORI SA in asociere cu RATB.

Firma castigatoare este SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia, care a oferit pretul de 6.400.000 lei fara TVA per bucata. Noile tramvaie vor avea un consum de numai 48,7 wh/t*km si o capacitate de 296 de calatori. Termenul de garatie este de 6 ani.

SC ASTRA VAGOANE CaLaTORI SA in asociere cu RATB. Aceasta firma a oferit pretul de 6.650.000 de lei per bucata, cu un consum al tramvaielor de 35 wh/t*km si cu o capacitate de 302 calatori.

Contractul cu polonezii de la PESA va fi semnat marti, 27 martie, au declarat, in exclusivitate pentru Stiri de Cluj, surse din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook