Asa arata tramvaiele care vor circula prin Cluj-Napoca, din toamna VIDEO

 

Tramvaiele care vor circula din toamna prin Cluj-Napoca vor avea internet wireless, consum redus si vor transporta aproape 300 de oameni o data. Acestea sunt produse de firma poloneza PESA. Astra Vagoane a pierdut.

 

Primaria vrea sa cumpere in total 12 garnituri de tramvai si va plati pentru fiecare 1,4 milioane de euro. Valoarea totala a licitatiei este de 19 milioane de euro, adica 82,2 milioane de lei. Tramvaiele oferite de Astra Vagoane Arad ar fi costat 1,9 milioane de euro bucata.

Potrivit caietului de sarcini, garniturile trebuie "sa aiba 4 usi de serviciu comandate electric, cu latimea minima de 1300 mm, pentru urcare si coborare pasageri, accesibile pe partea dreapta a vehiculului in directia de mers, sa aiba o capacitate de transport totala intre 175-275 locuri la 8 pers/mp din care pe scaune intre 28-50, scaunele sa fie tapitate. Tapiteria va fi rezistenta la uzura si un colorit care impreuna cu habitaclul interior sa creeze un confort si o ambianta placuta, sa aiba cel putin 2 locuri pentru carucior pentru  copii sau carucior rulant pentru persoanele cu dizabilitati, sa fie echipate cu: instalatie de aer conditionat, instalatie de incalzire corespunzatoare pentru sezonul rece din municipiul Cluj Napoca, instalatie de ventilatie, sisteme de numarare a calatorilor, cu instalatie video atat pe exterior cat si pe interior pentru fiecare modul, echipament pentru ticketing, instalatie de informare a calatorilor video la exterior si audio-video la interior, echipament (WIFI) pentru emisia si receptia semnalelor privind functionarea, modificari intervenite in exploatare (linia de transport, evenimente nedorite) descarcarea datelor de exploatare si functionare a tramvaielor, echipament care sa nu permita plecarea din statiile de parcurs cu usile deschise, echipament pentru comanda automata a schimbarii macazelor, etc".

 

Vezi AICI toate tramvaiele inscrise la licitatia de la finele anului 2011.



Comentarii Facebook