Lucrarile de la Sala Polivalenta blocate! Fratii Aschilean, de la ACI, i-au invins pe clujeni. Ce urmeaza, DEMOLAREA?


Lucrarile de la Sala Polivalenta au fost blocate, dupa ce firma ACI, controlata de fratii Aschilean, au castigat procesul la Tribunalul Cluj, prin care a fost contestata o "chichita" a licitatiei.

Constructia este realizata in proportie de 60% si pisica moarta a fost aruncata in curtea Primariei Cluj-Napoca.

 

Fratii Aschilean au incercat sa "ingroape" Sala Polivalenta, dar judecatorii clujeni le-au dat peste nas

 

Municipalitatea a precizat ca a desemnat castigatorul licitatiei de proiectare si executie in luna noiembrie 2010. "Societatea desemnata castigatoare este CON-A cu oferta de 50.926.063,83 lei fara TVA si 36 luni calendaristice termen de executie. Criteriul de atribuire a fost, conform OUG 34/2006, pretul cel mai scazut. 

Va reamintim ca licitatia a avut loc in 19 noiembrie, pe portalul electronic de achizitii, www.e-licitatie.ro publice. Ofertele depuse in termen au fost: CON-A  - 50.926.063,83 lei fara TVA - 36 luni calendaristice; DAFORA - 88.273.678,21 lei fara TVA - 36 luni calendaristice; ACI - 91.874.820 lei fara TVA - 36 luni calendaristice.

Societatea ACI a depus o plangere in instanta solicitand anularea adresei de comunicare a raportului procedurii, care a fost respinsa de catre Tribunalul Cluj ca inadmisibila. In urma sentintei de fond, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind achizitiile publice si ca urmare a unui punct de vedere oficial al ANRMAP privind dreptul autoritatii contractante de a incheia contractul de achizitie publica, municipalitatea a semnat contractul de executie si proiectare cu compania desemnata castigatoare la licitatie, Con A", a precizat municipalitatea.  

Compania ACI a atacat cu recurs sentinta Tribunalului Cluj si in cursul anului 2011, ulterior semnari contractului mai sus mentionat, Curtea de Apel a dispus casarea si rejudecarea pe fond a contestatiei. Pe rolul Tribunalului Cluj, a fost inregistrata astfel din nou, contestatia initiala a ACI, care a beneficiat de aceasta data de o judecare pe fond. Solutia a fost pronuntata in 22 martie si este favorabila ACI. 

"Mai precizam ca pe rolul instantelor judecatoresti a mai existat un dosar care a avut ca obiect suspendarea executarii contractului de proiectare si executie a salii polivalente, cat si constatare a nulitatii aceluiasi contract, proces care a fost castigat in mod irevocabil de catre municipiuui Cluj-Napoca, atat in fond cat si in recurs in februarie 2012, Curtea de Apel costatand legalitatea incheierii contractului de proiectare si executie a salii polivalente", mai precizeaza reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.  

Municipalitatea va ataca sentinta Tribunalului Cluj, avand in vedere faptul ca instanta s-a pronuntat pe chestiuni (petite) care nu fac obiectul procesului intentat de catre ACI si "va solicita lamurirea dispozitivului, deoarece considera ca decizia comisiei de evaluare a fost cea corecta si urmareste utilizarea eficienta a fondurilor publice, principiul prevazut la art 2 din OUG 34/2006, privind achizitiile publice".

 

Sala Polivalenta va avea un "acoperis masina": va capta apa de ploaie si energia solara! VEZI explicatiile - VIDEO

Comentarii Facebook