Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor: ”Mi se rupe sufletul să-i văd pe Boc comasat cu PSD”


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a ironizat propunerea de a exista candidați comuni PNL și PSD.

Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare…

Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a spus Traian Băsescu.

Se pare că PNL și PSD au ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a mai explicat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă proprie la cele locale. 


Comentarii Facebook