Comuna Jucu a inaugurat o nouă grădiniță și creșă cu program prelungit! Zona este tot mai atractivă pentru familiile tinere - VIDEO


Noua creșă și grădiniță cu program prelungit din Jucu-Herghelie a fost inaugurată luni dimineața, în prezența mitropolitului Clujului, ÎPS Andrei, și a inspectorului școlar-general, Marinela Marc, de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Noua unitate de învățământ a fost ridicată din fonduri europene, cu o contribuție de la bugetul local. 

Grădinița cu program prelungit și creșa din Jucu Herghelie are o capacitate de 130 de locuri și va ajuta foarte mult comunitatea locală, pentru că părinții vor avea unde să își lase copiii până după-amiaza, la finalul programului de muncă. Cei mici nu vor mai fi duși în Cluj-Napoca sau lăsați cu bunicii, mai ales că în comună s-au mutat foarte multe familii din oraș.

La inaugurare a participat ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, care condus slujba oficiată de un sobor de preoți. La final, acesta a spus că orice investiție în educație este foarte importantă. ”Evenimentul de astăzi merită toată lauda noastră. Domnul primar și cei care l-au ajutat au ridicat această creșă, această grădiniță, care dă posibilitatea sutelor de copii să se educe. Această lucrare merită toată lauda noastră. Să le dea Dumnezeu sănătate celor care îi vor educa pe copii”, a declarat mitropolitul Clujului. 

Eu sunt foarte bucuroasă că la noi, în județul Cluj, primarii din mediul rural, mai ales în zonele din apropierea marilor orașe, au în proiect astfel de investiții. În ultimii ani s-au construit multe creșe și grădinițe, în special grădinițe cu program prelungit, ceea ce ne bucură pentru că populația tânără rămâne în mediul rural, dacă are condiții de trai, dacă au condiții educaționale bune pentru copii. Cred că nimeni nu se mai gândește să își supună copilașii la navetă și la trezitul dis de dimineață, când au astfel de clădiri lângă case, care oferă siguranță, cu mobilier atractiv”, a spus și inspectorul școlar-general, Marinela Marc.

Primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, a spus că investiția a fost realizată din fonduri europene, având inițial o valoare de 4,3 milioane de lei, dar suma a fost completată cu fonduri locale, pentru că din pandemie toate materiale de construcții s-au scumpit și există riscul să nu vină nimeni la licitație. Ei bine, acum cea mai nouă unitate de învățământ din județ este gata și copiii o pot folosi.

Nimic nu poate da o valoare mai mare unei comunități decât educația, este motorul creativității și garanția integrării sociale. De aceea noi, în comuna Jucu, am considerat mereu că strategia câștigătoare pe termen lung este investiția în creșe, grădinițe și școli. Rezultatele se văd deja, dar am convingerea că vor fi tot mai evidente pe măsura trecerii timpului. Ceea ce inaugurăm astăzi nu este doar o clădire, ci un nou angajament față de educația și bunatatea copiilor noștri, față de viitorul lor și al comunității noastre”, a spus primarul Dorel Pojar.

Comuna Jucu are o dezvoltare accelerată în ultimii ani. S-au construit foarte multe case noi, pe parcele de 1000 de mp, ceea ce a atras foarte mult familii tinere. Datele demografice arată că, dacă în alte zone numărul copiilor scade, în Jucu s-au născut sau s-au mutat în ultimii ani câteva sute de copii.

Comentarii Facebook