Traian Basescu: Anul acesta Romania are de rambursat 10 miliarde de euro !

Conform presedintelui, doar dobanda pe care o avem de platit anul acesta este de 1,8 miliarde euro.

 

La conferinta de presa de la Cotroceni de dupa intalnirea cu liderii sindicali presedintele a precizat ca reducerea datoriei externe este unul din obiectivele anului 2010:

"In acest an, urmare a datoriilor pe care Romania le-a contractat in 2007, 2008 si parte din 2009, bugetul de stat trebuie sa plateasca 10,007 miliarde euro !" a spus Basescu.

 

El a precizat ca in primul trimestru s-au achitat 260 milioane, in trimestrul al doilea platim 2,25 miliarde. In trimestrul trei vom plati 3,16 miliarde iar in trimestrul patru 2,5 miliarde euro.

 

"Ca sa va fie si mai clar de ce trebuie sa diminuam cheltuielile bugetare pentru a diminua creditele pe care le angajam va pot spune ca numai dobanzile pe care trebuie sa le platim anul acesta sunt peste 1,8 miliarde euro, ceea ce insemana de doua ori transa urmatoarea de la FMI." a mai declarat Traian Basescu

 

Acesta considera ca daca nu se luau masurile de reducere a salariilor si a pensiilor, la inceputul anului viitor ar fi trebuit sa angajam un nou credit, probabil si mai mare decat cel din 2009, de 30 miliarde euro si "am fi amanetat cu totul viitorul tarii si viitorul fiecaruia dintre romani".

 

Comentarii Facebook