Declaratie socanta a lui Traian Basescu : "Trebuie sa nu mai vindem falsuri in campania electorala "

Presedintele a recunoscut promisiunile electorale fara acoperire facute la ultimele alegeri de catre partide si politicieni, fara a da nume sau a prezenta scuze romanilor.

 

In conferinta de presa de la incheierea consultarilor presedintelui cu sindicatele, Traian Basescu a facut declaratii privind situatia financiara a bugetului de stat, masurile care trebuie luate si a dat detalii asupra continutul discutiilor avute cu liderii sindicali.

 

"Una din concluziile acestei decizii grele pe care am fost nevoiti sa o luam este ca trebuie sa nu ne mai amagim, sa nu mai vindem falsuri romanilor ori de cate ori ne aflam in campania electorala sau premergator campaniei electorale

Banii care s-au dat marindu-se pensiile, marindu-se salariile, dandu-se sporuri, toate acestea astazi se razbuna. Si din pacate nu se razbuna pe cei care au profitat, pe cei care au mituit populatia cu astfel de angajamente care nu aveau acoperire in timp."

 

Mentionam ca o situatie similara, in care premierul ungar admitea inselarea si mintirea populatiei, a dus la iesirea masiva in strada a cetatenilor maghiari si chiar daca premierul maghiar a refuzat sa demisioneze, partidul sau a suferit o infrangere zdrobitoare la alegerile recent desfasurate.

 

"Mi se pare esential ca urmatoarele sase luni sa fie o perioada de realism a politicienilor, a Guvernului, a sindicatelor, a fiecarui roman " a mai spus presedintele

 

Acesta a subliniat faptul ca datoriile foarte mari pe care Romania trebuie sa le restituie in 2010 fac imposibila evitarea unei solutii rapide si radicale de reducere a costurilor.

 

El a mai mentionat ca este dispus sa-si vireze salariul intr-un fond de solidaritate pentru ca in acest moment este nevoie de solidaritate.

Comentarii Facebook