Traian Băsescu cere demisia lui Victor Ponta: Ponta e complet discreditat în interiorul Uniunii Europene

 

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.

 

”Profit și eu că e plecat președintele ales și dau niște indicații în seara asta. Voi exprima câteva puncte de vedere cu privire la ceea ce se prefigurează a se întâmpla în viața politică, în mod deosebit ce este legat de Guvern. Observ că domnul prim-ministru, Victor Ponta, a intrat într-o frenezie a formării unui nou Guvern, pentru a încerca să schimbe impresia, adunând fărâme de peste tot de pe unde poate. Poate este legitim acest lucru, mai ales pe fondul faptului că UDMR a anunțat și, probabil, pe 13 va deveni o realitate faptul că se vor retrage de la guvernare. Din motive numai de dânșii știute, deocamdată. În niciun caz motivul retragerii UDMR nu este legat de sensiblitatea pe care au dobândit-o la votul electoratului. Însă, devine de neînțeles frenezia cu care domnul Ponta încearcă să formeze un guvern în jurul domniei sale. Politicianul Ponta e complet discreditat în interiorul Uniunii Europene. Este complet dicreditată și prezența domniei sale în fruntea Guvernului. Nu este decât un element de discreditare și pentru România, indiferent care este majoritatea în Parlament. Elementele pe care îmi susțin această afirmație sunt chiar faptele domniei sale. În Europa, nu s-a uitat faptul că a fost unul dintre artizanii loviturii de stat din vara anului 2012. La acest lucru, Victor Ponta a adăugat și a reconfirmat înclinația sa spre lipsa de democrație cu ocazia alegerilor prezidentiale când, deși prin lege, responsabilitatea organizării alegerilor aparține Guvernului, nici în turul unu, nici în turul doi nu s-au asigurat condiții pentru ca românii să își poată exercita votul. Nimeni în Uniunea Europeană nu crede că a fost o întâmplare. Toți au înțeles că a fost un blocaj generat de Guvern, pentru că tradițional stânga nu obține majoritatea voturilor din diaspora. Un alt element care îl discreditează profund pe domnul Ponta”, a spus Băsescu.

 

”Un al treilea lucru, plagiatul domniei sale, care se adaugă la imaginea unui premier. N-a existat ministru sau demnitar în Europa care să nu demisioneze când e acuzat de plagiat. Domnia sa încă mai crede că față de acțiunile pe care vi le-a expus, plagiatul nu contează. Nu contează pentru el, care are o biografie falsificată, dar pentru europeni contează. Dânsul vrea din nou să fie prim-ministrul Guvernului României, într-un Guvern refăcut, recârpit, în conditiile în care are și acest element în bagajul de aprecieri pe care îl poate primi de la politicienii europeni. Faptul că în intervalul 1997-2001 a fost ofițer al unui serviciu de informații, fără să facă public acest lucru, iar această activitate a fost în flagrantă contradicție cu prevederile art. 131 din Constituție, care interzice procurorilor să aibă și alte funcții publice. Este un alt element de discreditare profundă a lui Victor Ponta. Public îl rog pe Victor Ponta să își asume, în calitate de președinte PSD, formarea unui nou Guvern, dar din care domnia sa sa lipsească pentru binele României și pentru credibilitatea României”.

 

”N-a existat țară în UE în care dacă s-ar crea situația de la turul unu și turul doi, la alegeri prezidențiale, așa cum s-a creat pe 2 și 16 noiembrie, prim-ministrul să nu demisioneze. La noi, Victor Ponta se consideră îndreptățit să rămână în funcție. Stai frate la partidul tău, care te susține, care te-a votat, dar nu murdări imaginea României. Fac apel la Victor Ponta să înțeleagă că în acest moment a devenit un bolovan de piciorul României”, a mai spus Traian Băsescu, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook