Cum vor funcționa semafoarele inteligente din Florești

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, susține că semafoarele inteligente de pe drumul național vor funcționa mult mai bine ca sistemul de benzi reversibile. 

 

Edilul șef susține că aceste benzi reversibile ar fi creat probleme, pentru că pe DN 1 circulă și șoferi care nu cunosc specificul local. ”Ar fi fost probleme. Oricum traficul pe ambele sensuri este cam egal, astfel că dacă am fi lăsat o singură bandă pe un sens ar fi fost alte probleme”, a spus Horia Șulea, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Primarul susține că soluția este semaforizarea inteligentă, noi sensuri giratorii la intrare în comună dinspre Gilău și la unitățile militare. 

 

Prin aceste sensuri giratorii s-ar interzice virajul la stânga. Acum este un ambuteiaj la intersecția cu strada Poligonului. Mulți fac stânga și dispare o bandă de circulație, care devine bandă de acumulare. Dacă ar mai face 600 de metri până la sensul giratoriu de la Primărie nu s-ar mai face ambuteiaje”, a spus Șulea.

 

Primarul a explicat și cum vor funcționa semafoarele inteligente. ”Cele trei semafoare ar fi montate la trei intersecțiile Avram Iancu cu Cetății, următorul la intersecția Avram Iancu - Someșului - Poligonului și al treilea la strada Plopilor. Problemele de aici apar, pentru că până la strada Cetății nu sunt probleme în trafic indiferent de oră. Problemele apar acolo la Cetății - Poligonului și Plopilor”, a spus Horia Șulea.

 

Se întrerupe traficul pe drumul național. În acea clipă este verde pentru cei care vin, să zicem, dinspre Gilău spre Cluj, verde pentru cei de pe partea stângă care fac stânga, verde pentru cei de pe partea dreaptă care fac dreapta, intermitent pentru cei care fac dreapta pe sensul de mers spre Cluj, pentru că acolo intervine și o trecere de pietoni. Astfel, că eu zic că este cea mai bună soluție”, a mai spus primarul Horia Șulea.

 

Principiul de bază al sistemului este numărarea mașinilor care urmează să intre în intersecție. Termenul de execuție este de maxim 6 luni. 

Comentarii Facebook