Miercuri 24 Aprilie

Traficul in zona strazii Nicolae Titulescu va fi reorganizat. 90% dintre TIR -uri au disparut din oras VIDEO


Primaria Cluj-Napoca reorganizeaza traficul pe strada Nicolae Titulescu ca urmare a deschiderii Centurii Valcele - Apahida.

"Traficul de tranzit din municipiul Cluj-Napoca a fost eliminat de pe traseul Calea Turzii, Buna Ziua, Constantin Brancusi, Nicolae Titulescu, Al. Slanic, Al. Vaida Voevod, Teodor Mihali, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, permitand, in consecinta, regandirea circulatiei rutiere si infiintarea unor masuri de natura sa creasca siguranta traficului in municipiu. Primul punct de interventie este intersectia N. Titulescu cu strada S. Albini, unde, incepand din noaptea trecuta, au fost demarate lucrari de construire a unui sens giratoriu", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Masura va duce la o mai buna fluidizare a traficului si la cresterea gradului de siguranta a soferilor, dat fiind numarul de accidente usoare inregistrat in zona, in principal cauzate de neacordarea de prioritate  si nerespectarea vitezei. 

Lucrarile sunt executate de catre firna Diferit, in acest moment fiind desfiintate rondurile de flori existente si urmand sa fie reconfigurat sensul, care va avea amenajata si o zona verde. Lucrarile se ridica la valoarea 320.000 de lei si se vor finaliza in cursul saptamanii viitoare. 

Inainte de punerea in functiune a centurii Valcele - Apahida, circa 25.000 de vehicule de tonaj tranzitau zilnic municipiul Cluj-Napoca, pe Nicolae Titulescu. Conform estimarilor prealabile ale inspectorilor, traficul a scazut cu circa 90% de la deschiderea circulatiei pe centura ocolitoare. 

Ulterior se va trece la modificarea sensului giratoriu de la intersectia strazilor Titulescu, Unirii, Slanic si Liviu Rebreanu.

Comentarii Facebook