PSD Cluj reclama constructorii Centurii Valcele - Apahida la Curtea de Conturi! Vezi ce motive invoca social-democratii


Social-democratii clujeni au anuntat ca vor depune o plangere la Curtea de Conturi in care ii vor reclama pe constructorii Centurii Valcele-Apahida.

PSD Cluj sustine ca pretul initial al lucrarii a fost depasit de trei ori, fapt nepermis si total ilegal.

"Centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia Valcele – Apahida este un esec tehnic si estetic. Sunt foarte multi bani cheltuiti si vorbim de depasirea cheltuielilor de trei ori fata de proiectul initial. Au fost lucrari realizate fara respectarea legislatiei in domeniu, fara licitatii, si fara o autorizatie de constructie suplimentara si fara aviz de mediu. Avand in vedere cheltuirea nejustificata a banilor publici, PSD Cluj va sesiza Curtea de Conturi pentru verificarea modului de cheltuire a banilor publici pentru centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia Valcele – Apahida si a contractului initial. Vom sesiza si Inspectoratul de Stat in Constructii in conditiile in care lucrarea lasa mult de dorit din punct de vedere al calitatii", a declrat senatorul Alexandru Cordos.

Senatorul Sorin Bota, seful Departamentului de Transport al PSD, acuza PDL ca a triplat pretul centurii pentru a strange bani pentru campania electorala.

"Avem de-a face cu abuzuri si derapaje din proiect, iar centura Valcele - Apahida face parte din lungul sir de proiecte girate de Ministerul Transporturilor in care se incalca legea in mod deliberat. Modificarile la proiectul centurii au fost pompieristice, a fost incalcata Legea achizitiilor publice", a declarat Sorin Bota.

Social-democratii clujeni mai acuza si faptul ca centura a fost deschisa traficului cu toate ca nu are acord de mediu si autorizatie de construire.

Centura Valcele - Apahida a fost inaugurata vineri, 21 octombrie, in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Investitia estimata initial la 90 de milioane de euro a ajuns sa coste peste 150 de milioane.

 

Vezi mai jos cum arata centura...

Emil Boc a testat centura Valcele-Apahida intr-un Duster: "Sustin productia auto autohtona!" FOTO si VIDEO

Comentarii Facebook