”TOMBEROANELE TV” au muls la maxim moartea lui Cioabă. Ne-am ales cu DOI regi - Editorial de Emanuel Ungureanu

 

România văzută zilele acestea doar prin televizor arată oripilant.

 

La ore de maximă audiență televiziunile naționale au dezbătut pe un ton prefăcut serios soarta succesiunii la tron în cadrul  „dinastiei” Cioabă. 

 

Sinistrul a pornit de la momentul în care țara a fost conectată la știrea banală a morții unui individ supraponderal, diabetic care a făcut imprudența să își facă vacanța în Antalya suportând călduri sufocante, în loc să mănânce păpădii în dosul palatului ca să mai dea jos din osânză.

 

Știrea despre moartea lui Cioabă nu trebuia să aibă mai mult de 20 de secunde și trebuia să fie interzisă minorilor.

 

Dacă totuși vreo televiziune gen „RÎT TV”, în dorința de a fi pe placul gloatei, dorea să vorbească mai mult despre defunct putea  să informeze opinia publică că țiganul căldărar Florin Cioabă și-a condimentat trecerea prin această viață organizând cu un fast de neam prost desăvârșit, nunta fiicei sale minore de 13 ani cu un tânăr de 15 ani la care nici nu-i răsăriseră tuleii sub nas.

 

Imagini sugestive ar fi reușit să scoată în evidență  palatul „Autointitulatului” unde publicul era invitat să   „admire” contrastul „plin de bun gust” dintre carpetele gen Răpirea din Sarai  și  grotescul literelor de aur cu titlurile regale gravate  „pă păreți”. În fundal se făceau cadre cu „mecla” lui Cioabă   desenată prost pe frontispiciul așezării.

 

Se putea? Evident că s-a putut atât de mult,  până a puțit...

 

Se putea vorbi liniștit „LABE1TV”,  despre contrastul dintre bogăția unor țigani și mizeria în care trăiesc „supușii” lor. În felul acesta se putea trage lesne concluzia că la țigani este ca la români sau invers.

 

Fudulia și prostia fac casă bună cu bogăția expusă ostentativ. 

 

Care ar fi diferența esențială între Țânțăreanu și „Împăratul” Iulian, spre exemplu? 

 

Sau care este  diferența esențială dintre un țigan flămând și un român flămând?

 

Nu vă dau exemple că știți destule.

 

După difuzarea știrilor și reportajelor putea un pseudoanalist fonfăit gen Cristoiu, împreună cu un fost ministru de externe catastrofal ca Adrian Cioroianu, bun istoric de altfel,  să ne amintească că ideea năstrușnică dacă nu aiuritoare ca niște țigani bogați din România să poarte titlul de regi și împărați nu a venit din partea unor fii de pirande ci din partea fostului președinte al României Ion Iliescu, în anul 1992.

 

Ura lui Iliescu față de regalitate  s-a născut atunci când a văzut că regele Mihai al României, monarhia în general era extrem de populară după căderea comunismului.

 

Da, comunistul de Iliescu, a găsit o cale, împreună cu oameni din fosta Securitate să bagatelizeze ideea de regalitate, să batjocorească Casa Regală de Hohenzollern-Sigmaringen care a condus România, oficializând printr-un document  titlul de rege al țiganilor pe care și l-a arogat cu de la sine putere, căldărarul  Ion Cioabă. 

 

Exact ca Iliescu, un alt „Escu”, proaspăt fost viitor comandant de navă care a zgâlțâit atât de bine „vaporu” numit   România  încât marea majoritatea românilor au nevoie zilnic de medicamente anti-vomă numai când aud de politicieni, a sabotat cu și mai mare eficiență Casa Regală a României. 

 

Cum? Simplu. A luat una bucată copil din flori al  aventurierului rege Carol a II-lea, Paul Lambrino, i-a botezat odrasla și l-a legitimat la nivelul imaginii publice ca moștenitor de drept al Casei Regale de România. 

 

Nu a contat pentru „Vaporean” că îl jignea în acest fel pe regele Mihai pe care l-a acuzat de altminteri public că „a vândut țara rușilor” falsicând astfel grosolan istoria. 

 

Ca apropierea de modelul Iliescu să fie perfectă, Băsescu „l-a luat în brațe” pe fiul lui Ion Cioabă, Florin Cioabă și l-a legitimat ca Rege al romilor dinamitând relațiile în interiorul acestei minorități etnice. 

 

Scopul scuză mijloacele în politică. Regele Mihai devenise în ultimii ani din nou popular, deci periculos. Titlul de rege trebuia terfelit. 

 

Încă o dată „maneaua românească” a învins „ștaiful”  nemțesc.

 

România nu a reușit să se bucure  de  imaginea  excelentă a Casei Regale,  construită cu trudă de moștenitorii acesteia,  nimeriți  pe aceste meleaguri pline de miorițe dintr-un accident fericit al istoriei de care nu am știut însă să profităm.

 

Pentru că nu învățăm din istorie decât ce ne convine, repetăm prostiile pe care le-am făcut în trecut.

 

Aș fi dorit  să alegem să ne  amintim în 23, 24  august 2013  cum a condus țara noastră  spre  modernizare primul monarh la României, Carol I  sau cum  s-a născut sub sceptrul lui  Ferdinand , România Mare. 

 

Am fi fost înțelepți să le povestim  tinerilor ce clasă politică de excepție a „nășit” acest mare rege  și să explicăm prin ce mijloace a fost capabil  ca în anul 1923 să înfăptuiască una dintre cele mai moderne legi fundamentale din Europa la acea vreme.

 

Ecranele televizoarelor ar fi fost bine să  fie pline de imagini cu regele Mihai I al României, singurul fost  șef de stat rămas în viață  care a condus o țară europeană în timpul celui de-al doilea război mondial și care se străduiește alături de membrii casei regale să prezinte în exterior o Românie demnă.

 

Toate televiziunile  comerciale din România s-au străduit să își schimbe numele în  TOMBERON TV.

 

A murit un „Autointitulat” și ne-am procopsit  cu trei.

 

Am văzut imaginile cu moștenitorii „tronului” Daniel și Dorin Cioabă unul îmbrăcat cu un   „frumos tricou” negru și celălalt într-un „foarte scump” costum Armany luat din bazarul din Poplaca, „unși” chiar lângă sicriul regretatului „Așazis” cu o rugăciune pseudopenticostală intonată solemn de Mama-Regină. 

 

Într-un studio tv, un analist transpirat cu zâmbet șugubăț îl întreba misterios pe „prințișorul” Daniel Cioabă, dacă nu îi este frică ca tronul să-i fie uzurpat de „coregentul” Dorin hulpav de putere și acesta din urmă  să-l închidă într-un turn până la sfârșitul zilelor doar pentru a rămâne singurul REGE... Daniel Cioabă ne-a liniștit că vor coabita foarte bine cei doi, cam ca Ponta și Băsescu, unul se va îngriji de problemele interne ale romilor și celălalt de cele externe.  

 

Ca circul să fie total cei doi „prințișori” sunt vehement contestați de cel care se consideră adevăratul REGE al romilor, ortodox adevărat „de-al nost” nu pocăit trădător ca „aștialalți”...

 

”Eu sunt adevăratul rege, eu am fost încoronat ca Rege Internațional al Romilor Ortodocși, nu oriunde ci în locul unde erau încoronați și marii domnitori ai Țării Românești la Biserica Domnească din  Curtea de Argeș. Familia Cioacă a trădat Biserica Națională,s-au pocăit, au trecut la penticostali, nu au dreptul să fie regi”, a declarat la B1 TV, Dan Stănescu.

 

Cred că mi-au lipsit zilele acestea Badea și Gâdea. Primul se îmbrăca sigur în pirandă și îi găsea lui Băsescu în arborele genealogic un țigan ca să-l poată transforma în „supusul” „regilor” Cioabă și să ceară să fie obligat  să frece podelele de marmură la palatul acestora după încheierea mandatului.

 

Iar Gâdea și-ar mai fi demonstrat încă odată patriotismul aducând  la Cluj, uriașul  steag al  României  comandat de Antena 3, care a intrat in Cartea Recordurilor și ar  fi încercat să bată un  nou record  acoperind cu tricolorul coloniile de țigani de la Pata Rât.

 

Este clar: România te poate enerva cumplit, dar unde poți râde mai bine ca aici?

Comentarii Facebook