Tokes Laszlo: Pe vremea lui Ceausescu si a lui Gheorghe Funar a fost greu sa fii maghiar in Transilvania - VIDEO


Vicepresedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, a declarat, sambata, la inaugurarea statuii lui Matei Corvin ca "pe vremea lui Ceausescu si Gheroghe Funar a fost greu sa fii maghiar in Transilvania".

Tokes Laszlo a spus ca, prin dezvelirea statuii lui Matei Corvin, Transilvania si-a recapatat splendoarea.

"Centrul Clujului, centrul Transilvaniei si-a recapatat statuia in splendoarea ei. Matias a supravietuit razboaielor, imperiilor trecatoare, intre altele si domniei nefericite a lui Gheorghe Funar. Matias traieste din nou si pana cand el traieste va trai si dreptatea.

In 2011, in aceasta minunata zi de primavara, tot in acest spirit salut cu drag pe domnul prim-ministru Emil Boc si pe primarul Sorin Apostu, cei care au reusit sa dea uitarii Era Funar. In Era lui Ceausescu si a lui
Gheroghe Funar a fost rau si greu sa fii maghiar in Transilvania", a spus Tokes de la podiumul din Piata Unirii, de langa statuia lui Matei Corvin.

Vice-presedintele Parlamentului European a facut referire si la dezbaterea care a avut loc in Parlamentul Romaniei, in ziua motiunii inaintata de opozitie pe Codul Muncii, in legatura cu discursurile nationaliste ale premierului Viktor Orban.

"Tot zilele acestea am putut afla ca unele mesaje din Ungaria, despre care ei stiau bine nici nu s-au facut, au generat o dezbatere politica hilara si retrograda din partea opozitiei post-comuniste, pseudo-liberale. Au incercat sa acumuleze capital politic ieftin pe seama pericolului maghiar", a mai spus Tokes.

La inaugurarea statuii din Piata Unirii au luat parte atat oficialitati de la Budapesta, cat si din Cluj Napoca. De asemenea, la ceremonie au asistat cu circa 1000 de persoane.


Vezi si...

Statuia lui Matei Corvin a fost inaugurata din nou. De aceasta data definitiv! - VIDEO

Comentarii Facebook