Mircia Giurgiu protesteaza: "M-am simtit strain in Romania la inaugurarea statuii lui Matei Corvin. S-a vorbit in maghiara si tricolorul a lipsit"


Deputatul PD-L Cluj, Mircia Giurgiu, va trimite o interpelare ministrului Administratiei si Internelor prin care ii va cere sa verifice de ce la inaugurarea statuii lui Matei Corvin tricolorul nu a fost afisat.

"Am participat la manifestarile organizate la Cluj-Napoca de minoritatea maghiara cu ocazia ultimei inaugurari a grupului statuar a lui Matei Corvin, primul rege roman al Ungariei. Cu toate ca evenimentul a fost organizat pe teritoriu romanesc, niciun steag tricolor nu flutura, discursurile nu au fost traduse toate in limba romana pentru ca persoanele de etnie romana sa le inteleaga. M-am simtit chiar strain in centrul municipiului resedinta de judet. Gestul organizatorilor acestui eveniment este o sfidare a autoritatii romane", a apreciat parlamentarul clujean.

Deputatul Mircia Giurgiu va adresa ministrului Administratiei si Internelor o interpelare pentru a dispune verificarea situatiei care a avut loc la Cluj-Napoca pentru ca asemenea evenimente sa nu mai aiba loc.

 

Discursurile sustine de oficialii maghiari au fost traduse partial in limba romana, iar Tokes Laszlo si Kelemen Hunor si-au tradus singuri speech -urile. 


Citeste si...

Statuia lui Matei Corvin a fost inaugurata din nou. De aceasta data definitiv! - VIDEO

Tokes Laszlo: Pe vremea lui Ceausescu si a lui Gheorghe Funar a fost greu sa fii maghiar in Transilvania - VIDEO

Comentarii Facebook