Statuia lui Matei Corvin a fost inaugurata din nou. De aceasta data definitiv! - VIDEO

 

Statuia lui Matei Corvin, din Piata Unirii, a fost inaugurata oficial si definitiv, sambata, in prezenta oficialitatilor maghiare venite de la Budapesta si a celor municipale si judetene din Cluj. Cateva sute de maghiari au asistat la eveniment.

 

Din partea Guvernului ungar au participat la inaugurarea statuii viceprim-ministrul Semjen Zsolt, ministrul Resurselor Nationale, Rethelyi Miklos, si secretarul de stat Szacs Géza.


FOTO DE LA INAUGURARE!

 

La ceremonie a participat si Tokes Laszlo, vicepresedintele Parlamentului European, dar si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu.

Ultimul nu a putut asista la toata manifestarea asa ca taierea panglicii de inaugurare a statuii s-a facut mai devreme, dupa care au continuat discursurile.
 
Lucrarile de restaurare a statuii lui Matei Corvin au demarat in 2010 si au costat 800.000 de euro. Suma necesara a fost asigurata de Guvernele Romaniei si Ungariei, in parti egale.

Lucrarile au fost finalizate la sfarsitul anului trecut, dar autoritatile din cele doua tari nu s-au pus de acord pana acum asupra unei date de inaugurare a statuii.


Citeste si...

Statuia lui Matei Corvin "dezvelita" de clujenii satui de tergiversarile politice - VEZI VIDEO si FOTO

Tokes Laszlo: Pe vremea lui Ceausescu si a lui Funar a fost greu sa fii maghiar in Transilvania - VIDEO

Comentarii Facebook