Tokes, despre UDMR: "Vinde marfa cu pretul cel mai scazut"


Presedintele CNMT, Tokes Laszlo, s-a declarat nemultumit de afirmatia liderului PSD, Victor Ponta, care a spus ca si-ar dori ca UDMR sa intre in Parlament, "si nu partidul lui Tokes".

"Este suparatoare, mai ales ca UDMR tace in aceasta privinta, desi suntem membri ai aceluiasi Partid Popular European. Imi pare rau ca domnul Ponta sta chiar la un astfel de nivel scazut, post-comunist, la care se afla. Nu iau in serios ceea ce declara, desi sunt silit, atata timp cat dansii conduc la sondajele de opinie privind alegerile care vor urma, cu un procentaj foarte inalt. Vezi, Doamne, ai de-a face cu astfel de parteneri politici si dupa 22 de ani de democratura...", a afirmat Tokes Laszlo, citat de Mediafax.

Acesta a mai spus ca Ponta nu iisi poate alege partenerul politic.

"De altfel, inteleg logica dansului si a politicului romanesc, in general. Lor le place UDMR pentru ca UDMR vinde marfa cu pretul cel mai scazut si e adevarat ca ei doresc un astfel de partener ieftin, cu care se poate face orice in aceasta tara, chiar poate fi umilit in felul in care o fac nationalistii, post-comunistii romani, de 22 de ani incoace. Este uitata Timisoara, este uitat faptul ca ne-am unit cu romanii, cu maghiarii, cu germanii, cele zece minoritati bisericesti, respectiv minoritati etnice. Ce exemplu extraordinar a dat Timisoara chiar Europei in acele vremuri de dictatura. Daca nu putem continua schimbarea regimului, a societatii, ceea ce am inceput in 1989, atunci in Romania nu va avea loc o adevarata schimbare de regim", a mai adaugat presedintele CNMT.

Comentarii Facebook