Tise catre Patriarhul Daniel: Mitropolia trebuie sa ramana la Cluj Napoca


Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj (CJ), a trimis o adresa Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, prin care ii cere ca Mitropolia sa nu fie mutata de la Cluj Napoca.

"Trecerea la cele vesnice a  Arhiereului nostru Bartolomeu Anania a lasat in sufletul comunitatii noastre un gol greu de umplut. In solidar cu cerintele testamentare ale celui care a fost un adevarat parinte spiritual si pastor al credinciosilor ortodocsi din aceasta parte a tarii, ne exprimam deschiderea pentru a ajuta la ducerea pe mai departe a lucrarii crestinesti a acestuia. Prin urmare, in solidar cu credinciosii din judetul Cluj, dorim sa va transmitem intregul nostru sprijin pentru orice actiune care are in vedere consolidarea Mitropolieie Ortodoxe a Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

In acest context consideram imperios necesara mentinerea Mitropoliei in forma sa actuala, avand centrul administrativ  in municipiul Cluj-Napoca
", sustine Alin Tise in memoriul trimis Patriarhiei. 

"Judetul Cluj este un reper important pe harta spiritualitatii crestine din tara noastra. 'Judetul lui Dumnezeu', cum si-a capatat pe buna dreptate renumele in lumea mireana, gazduieste cele mai multe multe biserici crestine raportat la numarul de locuitori dintre judetele tarii. Pozitia primordiala a credintei ortodoxe in acest context se datoreaza, in buna masura, si lucrarii inalt Prea Sfintiei sale Bartolomeu. Primiti, Prea Fericite, intreaga noastra apreciere pentru modul just si intelept in care conduceti destinele Bisericii noastre stramosesti", a mai afirmat presedintele CJ Cluj.

Comentarii Facebook