Miercuri 24 Aprilie

Tișe a vorbit despre drumul coșmar spre Băișoara. Ce îi transmit oamenii


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este sub tirul clujenilor, fiind condamnat pentru starea în care se află drumurile județene, cap de afiș fiind drumul care traversează localitățile Luna de Sus, Săvădisla, Băișoara și Iara.

Starea acestui drum județean nu mai poate fi tolerată. Mă așteptam ca după topirea zăpezii Tișe să facă ceva, însă la suprafața gropilor care ciuruiesc drumul a ieșit doar noroiul.

În ultimele trei săptămâni sute de clujeni din zonă mi-au semnalat dezastrul. Dacă nu se face ceva urgent este foarte probabil ca nici ambulanțele să nu mai ajungă în zonă. În condițiile dezinteresului total la nivelul Consiliului Județean Cluj, mâine-poimâine ne vom face râs dar vom fi nevoiți să apelăm la armată pentru a tracta autobuzele și ambulanțele din mlaștina DJ 107 M”, a acuzat deputatul Horia Nasra. Clujenii au reacționat rapid la această postare, fiind mii de oameni afectați de starea acestui drum. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se apără și spune că și el este nemulțumit de starea drumului, pentru a mai calma spiritele. 

Cunosc tot ceea ce se întâmplă în județ, atât ceea ce este bine cât și ceea ce este rău. Directorii din Consiliul județean Cluj îmi comunică zilnic situația lucrărilor în care este angajată instituția și vă asigur că reacția mea nu rămâne la stadiul de “am luat act”.

Ies la verificări pe teren în fiecare săptămână, fără să anunț în prealabil. Și, da, circul pe aceleași drumuri pe care circulați și dumneavoastră. Cele mai recente deplasări au fost spre Mărișel-Beliș iar cu câteva zile înainte am traversat zona Luna, spre Băișoara. 

Deși au fost ample lucrări de modernizare în multe zone ale județului, am dat peste zone în care am reacționat exact cum ați reacționat și dumneavoastră. Însă eu am posibilitatea de a reacționa și administrativ, mulțumită votului de încredere pe care mi l-ați oferit.

* Ați avut probleme pe anumite drumuri în perioada în care a nins? Acum au probleme firmele care trebuiau să execute lucrările. 

* V-ați enervat pe anumite tronsoane de drum din cauza lucrărilor nefinalizate? Acum vor fi penalizați cei care nu au respectat contractul de lucrări. 

Știu că aceste măsuri administrative nu țin loc de asfalt. Și știu că sunt multe persoane care, în spațiul public, încearcă cu ferocitate să acrediteze ideea că instituția pe care o conduc nu face nimic, în frunte cu mine. Tocmai de aceea prefer să vă răspund dumneavoastră, direct. În fond, sunteți cei care contează. Așadar: 

> Consiliul Județean Cluj va continua să modernizeze drumurile județene și o vom face știind că vă vom deranja cu lucrările. Vă cerem scuze de acum pentru acest inconvenient. La sfârșit, însă, vom avea un județ cu toate drumurile asfaltate;

> anul trecut, județul Cluj a câștigat toate proiectele depuse pentru atragerea de fonduri europene, inclusiv pentru modernizarea drumurilor. Am fost cei mai eficienți din țară;

> începând de anul trecut putem cheltui cea mai mare sumă alocată până acum pentru infrastructura rutieră: aproape 140 MILIOANE EURO (12 mari proiecte aflate în implementare);

> da, practic vom transforma județul într-un șantier și nu spun asta ca pe un un slogan electoral. O spun cunoscând la perfecție proiectele pe care le avem în lucru. Datele sunt publice, verificabile.

Sunt Alin Tișe, sunt clujean, și nu am în certificatul de naștere trecută vreo funcție publică dată pe viață. Așa că sunt direct interesat ca la finalul mandatului meu să pot lăsa un județ la cheie”, a scris Tișe.

Părerile clujenilor sunt mult mai virulente. Redăm câteva:

”În darea de seama de la sfârșitul anului domnul Tise a trecut drumul la rubrica realizari. Prea mare pălăria pentru un cap gol (pe dinăuntru). In luna octombrie am postat de mai multe ori pe site-ul CJ comentarii cu privire la situația DJ 107M.  Răspunsul? Am fost blocat”.

”Este revoltător! Acest drum este simbolul corupției cu care ne confruntăm zi de zi! Acolo s-a folosit noroi în loc de pietriș și iată a devenit un dezastru! Nu sunt cuvinte potrivite, prin care se poate caracteriza această batjocură la adresa oamenilor!”

”Am sunat la Consiliul Si a zis o doamna, cu care am vorbit, ca in primavara asta se face bugetul pentru drum! Este in proiect !! Serios? Isi bat joc de oameni! Sa le fie rusine la toti.”

”Nesintitu, sa circule el zilnic pe acest drum sa vadă cum e. Chiar nu este frica de Dumnezeu ca și bate joc de atâția oameni. Oricum pedepsele din lumea aceasta pentru el sunt prea mici.”

”Bătaie de joc,la adresa tuturor celor care sunt nevoiți să străbată acest drum! Suntem prea umiliți!”.

Dacă aveți probleme cu drumurile în localitățile în care locuiți, ne puteți reclama acest lucru și noi vom sesiza oficial și cere Consiliului Județean Cluj să explice situația. Puteți să ne trimiteți imagini și sesizări pe adresele office@stiridecluj.com, investigații@stiridecluj.com sau pe pagina de Facebook.

Comentarii Facebook