Tise a finalizat Strategia de Dezvoltare a Clujului 2014-2020. Nu zice nimic despre proiectul lui "faraonic" de un miliard de euro VIDEO


Consiliul Judetean Cluj a finalizat Strategia de Dezvoltare a Judetului Cluj pentru perioada 2014-2020, proiect finantat din Fondul Social European.

Strategia prevede: crearea unui centru economic modern si competitiv (IT&C, tehnologii de varf, industrii creative, energii regenerabile, agricultura ecologica), crearea unui pol stiintific, educational si medical, realizarea unui centru turistic si cultural, transformarea Clujului intr-un centru al Transilvaniei, usor accesibil, cu o infrastructura moderna si a municipiului Cluj-Napoca intr-o metropola europeana. 

Obiectul general al Strategiei il reprezinta dezvoltarea si promovarea judetului Cluj ca o destinatie atractiva pentru investitori, turisti si locuitori, bazata pe o economie competitiva si sustenabila, o infrastructura moderna si servicii de inalta calitate, accesibile tuturor, cu o viata culturala si stiintifica dinamica, sprijinita de o forta de munca inalt calificata si de cetateni responsabili.

"Prin finalizarea Strategiei de Dezvoltare a Judetului Cluj pentru perioada 2014 - 2020 am marcat un nou pas inainte, unul extrem de important, in procesul de dezvoltare strategica a judetului, pe termen mediu si lung. Este vorba despre un document foarte valoros pentru administratia judeteana intrucat strategia reprezinta un veritabil instrument de planificare a initiativelor de politici publice pentru urmatoarea perioada de programare europeana", a declarat Alin Tise.

El a mai prezentat si o viziune personala asupra Clujului anului 2020. Investitiile in drumuri rapide, autostrazi, stadioane si sali de sport s-ar fi ridicat la un miliarde de euro.

 

Cum va arata Clujul peste 20 de ani in viziunea lui Alin Tise! Totul costa un miliard de euro VIDEO

Comentarii Facebook