Tariful de salubritate a scăzut în Florești. Locuitorii comunei vor putea plăti totul și online

 

Tariful de salubritate, ce trebuie achitat de populație și firme, a scăzut în Florești, în urma votului dat de consilierii locali. Au fost voturi împotrivă.

 

Surprinzator, cu putine voturi (consilierii PSD, PMP, ALDE si o parte din UDMR nu au fost de acord) taxa de salubritate a fost stabilita la 6,5 LEI / PERSOANA PT PERSOANELE FIZICE SI 60 LEI / MC PT PERSOANELE JURIDICE (fata de 8 lei, rspectiv 70 de lei cat era, coroborat cu nerespectarea programului de ridicare!).

 

Nu am inteles impotriva a ce au fost consilierii locali de la PSD, PMP, ALDE si o parte din UDMR: a unui Floresti curat? A scaderii tarifului la salubritate? A unei firme de salubritate care sa isi respecte angajamentele asumate prin contract? Interese necunoscute mie au primat intereselor florestenilor”, a explicat primarul Horia Șulea.

 

Persoanele fizice sunt obligate la plata taxei speciale de salubrizare în funcţie de numărul de persoane din fiecare familie, respectiv numarul locatarilor existenţi la adresa respectivă ( membri de familie, rude, chiriaşi, flotanţi, etc).

 

Persoanele juridice sunt obligate la plata taxei în funcţie de volumul de deşeu generat/lună.

 

Pentru imobilele – proprietate pe care le deţin, locuite sau nelocuite, proprietarul este obligat să îşi completeze declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare prevăzută în anexa 1 pentru persoanele fizice şi anexa 2 pentru persoanele juridice la prezentul regulament.

 

Termenul de depunere a declaraţiei de impunere pentru taxa specială de salubrizare este de 30 de zile de la data aprobării prezentului regulament.

 

Declaraţia de impunere se depune la sediul Primăriei comunei Floreşti şi online pe adresa salubritate@floresticluj.ro, însoţită de Cartea de identitate/ buletinul de identitate al proprietarului, respectiv CUI-ul societăţii”, a mai subliniat primarul comunei Florești.

 

Plata tarifului de salubritate se va face Ӕn numerar la ghiseul Directiei Economice, Birou Taxe si Impozite, Caserie al comunei Floresti situat pe strada Avram Iancu, nr. 170, localitatea Floresti.

 

Mandate postale si ordine de plata – beneficiar Comuna Floresti, CUI: 4485391, IBAN: RO07TREZ21621360206XXXXX deschis la Trezoreria Municipiului Cluj-Napoca”.

 

De asemenea, taxa poate fi achitată și online ”prin intermediul paginii web www.ghiseul.ro:

 

• Plata fara autentificare – se alege optiunea „Plata fara autentificare”

• Plata cu autentificare – se alege optiunea „Plati cu autentificare” in cazul in care se detine un cont de acces pentru Sistemul National Electronic de Plata online cu cardul bancar, prin aceasta modalitate se pot plati numai impozite si taxe existente la rolul nominal unic al contribuabilului”.

 

Foto: Clujazi.ro

Comentarii Facebook