Miercuri 24 Aprilie

Targul de la Negreni 2020 nu va avea loc din cauza pandemiei COVID-19


Primăria comunei Negreni anunță că Târgul de Toamnă de la Negreni (Târgul de la Fechetău) nu va avea loc în acest an.

Primăria din Negreni anunță că ”având în vedere situațiile create de pandemia coronavirus (COVID-19) și de măsurile de prevenire și combatere a efectelor prevăzute în actele legislative emise, organizarea Târgului de Toamnă (Târgul de la Fechetău) ediția octombrie 2020 nu va avea loc”.

Târgul de la Negreni, cu o tradiţie de câteva secole, se organizează în toamnă fiecărui an, la începutul lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Satul este aşezat pe drumul european E60, la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj. 

Târgul de la Negreni este asemănător cu Târgul Coaselor din luna iunie, dar se întinde pe o suprafaţă mult mai mare, având şi un sortiment mult mai bogat de obiecte. Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte, precizează organizatorii. 

Pot fi cumpărate și vechituri: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc

Târgul de la Negreni s-a bucurat an de an de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America. În acest an, însă, din cauza COVID-19 evenimentul nu va mai avea loc.

Comentarii Facebook