Taranii romani ar putea primi subventii la fel ca agricultorii din Franta, Germania sau Italia


Eurodeputatul PDL Rares Niculescu a anuntat ca a depus in Parlamentul European un amendament prin care propune ca subventiile acordate agricultorilor din tarile membre ale Uniunii Europene sa fie egale.

Rares Niculescu a depus un amendament la raportul privind viitoarea Politica Agricola Comuna, care urmeaza sa fie aprobat in luna mai.

"Am depus la PE un amendament pe marginea raportului privind viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC), care va fi adoptat in mai. Acesta urmareste ca agricultorii din Romania, fermierii, sa obtina o subventie egala cu media subventiei primite de orice agricultor din UE. Se va introduce un sistem echitabil si de corectitudine de acordare a subventiilor pentru agricultori. Acest amendament, daca va fi adoptat, va aduce numai beneficii Romaniei. Fermierii romani primesc acum o treime din subventia UE, iar obiectivul nostru este de a ne asigura ca din 2014 subventia sa nu fie mai mica decat media UE", a precizat Rares Niculescu.

Propunerea eurodeputatului clujean este sprijinita europarlamentarii din Comisia de Agricultura din tarile din Estul Europei.

Comentarii Facebook